Hienostelua mediassa

Herrasmiehen päiväkirja ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen

Pariisin uudesta Philharmonie-konserttisalista 10.3.2015 julkaisemani kuvat levisivät ulkomaisille kulttuurin nettisivustoille. Blogipostauksen konserttisalin keskeneräisistä yksityiskohdista julkaisivat Norman Lebrechtin Slipped Disc, Resmusica sekä Reddit.

 

 "Seura on jo liian viihdyttävää, että pystyisimme keskittämään huomiomme haastatteluun." Oras 1/2013."Radio- ja televisioääni Janne Koskinen juonsi tämän 'Kuntokoulun' korostaen puolihumoristisesti musiikin monissa tutkimuksissa osoitettuja terveysvaikutuksia. Hyvä niin." Jukka Kumpulainen / Kouvolan Sanomat 31.8.2014.


"Janne Koskinen valotti teosten taustoja tiivistetyn asiallisella tyylikkyydellään." Reijo Paavola / Kymen Sanomat 29.8.2014.Strada, TV1 perjantaina 4.4.2014 klo 21.30, haastattelijana Ivan Puopolo. "Kulttuuriblogien tähtikirjoittajat pistävät itsensä likoon." Ylhäältä näkee, mitä blogin kävijämäärälle tapahtui ohjelman ulostuloaikana.

Kättelyssä Janne Koskinen. Oras 1/2013


"Lämmittelemme keskustelemalla kielistä, SYK:n ruotsin opetuksesta sekä Berliinin kulttuuritarjonnasta. Seura on jo liian viihdyttävää, että pystyisimme keskittämään huomiomme haastatteluun."

Oras 1/2013 Kättelyssä Janne Koskinen. Kusti J. Aholainen ja Aino Ursula Mäki.


Haastattelussa Janne Koskinen. / Keikari, Ville Raivio 26.3.2013.


"Erinomaista." Keikari / Ville Raivio 13.3.2013.

Gloria helmikuu 2013 / Laura Kangasluoma.


Rondo 11/2012 / Auli Särkiö.


Helsingin Uutiset 26.-27.5.2012 / Heli Koivuniemi.Helsingin Sanomat 15.4.2012 / Vesa Karonen.


"Pieni nousu arjen tasapaksuuden yläpuolelle on harvoin pahitteeksi. On kuitenkin aina siinä ja siinä, milloin hienostelu menee överiksi."
"Mainio sarjauutuus!"

Aamulehti Valo 02.09.2011 / Jukka Kangasjärvi


"Ohjelma esittelee mittatilauskengät hienosteluna. Näkökulma ei ole kovin lavea. Itse asiassa käsityönä tehdyt, koko loppuiän kestävät kengät ovat varmasti niin ekologisesti kuin eettisestikin kestävämpi vaihtoehto kuin vaikkapa halpatuontilenkkarit."

Sampsa Oinaala, Helsingin Sanomat 6.9.2011


"Kohta kannattaa virittää radio Ylen Radio 1:n taajuuksille, sillä sieltä tulee Hienostelua-ohjelma."

"Lisää mittatilauskenkiä, kalvosimia ynnä käsintehtyjä englantilaisautoja!"

"Jos radio-ohjelma meni ohi, voi myös tutustua ohjelman hienostelevaan blogiin. Se on sivistävää luettavaa kaikille Fabergé-munien, sikarinpolton, Matti Klingen kirjojen ja ennen kaikkea kieli poskessa -snobismi-iloittelun ystäville."

HS NYT: Verkkobongaus 8.11.2011 / Aino Frilander

"Syksyn charmantein uusi radio-ohjelma on ollut Janne Koskisen toimittama Hienostelua. Elitistiseksi dandyksi heittäytynyt Koskinen on jäljitellyt aristokraattisen elämäntavan kiehtovia rippeitä ympäriltämme tyylitajuisesti, mutta ironian ripausta unohtamatta."

Aamulehti Valo 22.12.2011 / Jukka Kangasjärvi

5 kommenttia:

 1. Janne Koskinen, olet kaikkien näiden haastattelujen ja lehtikirjoitusten arvoinen! Teet arvokasta työtä kulttuurin hyväksi. Matkustelet paljon ja tuot matkoiltasi kirjoituksillasi terveisiä myös Suomen ulkopuolellta. Kiitos siitä!

  Seuraan tätä blogiasi edellä mainituista syistä. Paitsi teksit, myös kuvat, joita liität blogikirjoituksiisi, ovat hyviä ja ne kertovat paljon samoista asioista joita kulloinkin käsittelet.

  En yhtään ihmettele, että Suomen ulkopuolellakin sinut ja blogisi huomataan.

  Omassa blogissani kirjoittelen vähän mitä sattuu. Mutta tänään tein ihmeellisen huomion: kun käväisin blogikirjoittajan "yksityispuolella", siellä missä annetaan ohjeita ja sisäistä tietoa bloggaajalle, huomasin kohdan ROSKAPOSTIT. Ja mikä kummallista, siellä oli mahtava määrä muualta maailmasta lähetettyjä kommentteja, vieraalla kielellä kirjoitettuja (esim. englanti, venäjä, ja muutamia muita kieliä, joita en kaikkia ymmärtänyt, enkä viitsinyt käyttää käännösohjelmia) ja kun luin niitä, ne olivat hauskasti kirjoitettuja ja positiivisia. Mutta kaikki ne kone oli pannut roskapostiin. Harmitti kovasti, olisihan ollut mukava lukea niitä ja vastailla niihin niiden ilmestyttyä. Tuli vain mieleen, että tekeeköhän se "kone" samoin myös toisten bloggaajien kohdalla. Kannattaa tarkistaa!  VastaaPoista
 2. Kiitos Liisu kauniista viestistä. Minulla löytyy roskapostista lähinnä lainatarjouksia ja kellomainoksia -harmi.
  T: Janne

  VastaaPoista
 3. Haluan Janne Koskisen upean Hienostelua-sarjan vanhat jaksot kuunneltaviksi Yle:n nettisivuille. Ottakaa ne musiikkiosuudet pois, jos se on tarpeen. Tämän ohjelman jälkeen radiosta on vuosien saatossa tullut ainoastaan Tommi Liimatan pakinasarja, jota voisi pitää yhtä hyvänä ohjelmana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Janne Koskinen on vaihtanut sukunimensä syksyllä 2018 ja on nyt Palkisto.

   Poista
  2. Lisäksi on valmistumassa tohtoriksi Turun yliopistosta:
   https://research.utu.fi/converis/portal/Person/25443766?auxfun=&lang=fi_FI

   Poista