perjantai 18. marraskuuta 2016

Maanjäristys iski Ylen esittelemän viinitilan naapuriin


Voimakas maanjäristys ravisutti Uutta-Seelantia maanantaina. Tähän mennessä on vahvistettu kahden ihmisen kuolleen ja ainakin 20 loukkaantuneen.

Huolestuin, kun kuulin että järistyksen keskus sijaitsi eteläsaarella lähellä Hanmer Springsiä, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Antill Estaten viinitilasta, jossa vuosi sitten vierailin aputyöläisenä. Viininviljelijä Julian Young oli silloin haastateltavana Ylen Hienostelua-ohjelmassa.

Mutta ei hätää. Viinitilan isäntäpari lähettää Herrasmiehen päiväkirjan lukijoille parhaat terveisensä. He ovat hyvissä voimissa, eikä maanjäristys ihme kyllä aiheuttanut lainkaan vahinkoja.

"Olin Christchurchissa hoitamassa äitiäni, ja vaikka todella huomasimme järistyksen, se ei ollut niin paha siellä. Julian oli tilalla ja sanoi että se oli pahin mitä hän on koskaan kokenut. Mutta siitä huolimatta vahinkoja ei tullut. Meillä oli siis onnea", tilan emäntä Janice Antill sanoo.

Julian Young ja Janice Antill selvisivät maanjäristyksestä.
Järistyksen keskuksesta johtaa siirroksia pohjoissaarella sijaitsevaan pääkaupunkin Wellingtoniin, jossa vahingot ovat paljon suurempia. Kolme rakennusta on julistettu turvattomiksi ja 16 on tarkkailulistalla.

Suuria jälkijäristyksiä pelätään. On 95 prosentin todennäköisyys, että se tulee olemaan 5-5,9 magnitudin suuruinen.

Vuosi on tarjonnut Julianille ja Janicelle myös ilonaiheen. "Meillä oli hyvä viinisato", he kirjoittavat.1 kommentti:

  1. Onpa todella ollut onnea tällä viinitilan isäntäparilla! Terveiset heille yhdeltä tämän blogin lukijalta, joka on iloinen heidän puolestaan.

    VastaaPoista