lauantai 8. lokakuuta 2016

Mihin tarvitaan valaanlihaa?

Tokiolaiset ystävykset Kumiko (vas.) ja Naomi söivät lounaaksi valasta Tsukijin markkinoilla.

Tarvitaanko tätä? No, herkullistahan se on. Valaanlihaa myydään avoimesti Tsukijin suurmarkkinoilla Tokiossa. Istun valaanlihaan erikoistuneessa ravintolassa edessäni valaan osia eri tavoin valmistettuna.

Kieltä, filettä, nahkaa, tempuraa ja "pekonia", jota dipataan suola-astiaan. Tartarin päälle on rikottu raaka kananmunan keltuainen.

Valaankieltä (vas.), filettä ja tempuraa.

Annokset maksavat kymmenisen euroa lajilta. File maistuu naudanlihalle, tartar pääosin siihen sekoitetulle sesam-kastikkeelle. Kieli on sitkeätä ja tempurassa rasvan maku peittää muun.

Japanin edelleen harjoittama valaanpyynti herättää raivoa luonnonsuojelijoissa. Suuren merinisäkkään tappaminen aiheuttaa turhaa kärsimystä.

Voisihan tämänkin lihansyönnin lopettaa. Hyvää oli, mutta ei lainkaan välttämätöntä.


Tästä kuljetaan valasravintolaan Tokion Tsukijissa.

2 kommenttia:

  1. Monille luonnonsuojelijoille ei valaiden luvattomasta lahtaamisesta aiheutuva "turha kärsimys" ole se päällimmäinen ongelma. Valaiden syömisestä tekee kestämätöntä se, että useat valaslajit ovat uhanalaisia ja osa todella sukupuuton partaalla. Eläinsuojelijoiden kohdalla painottunee enemmän tuo kärsimys-näkökulma. Eli ei sekoiteta luonnon- ja eläinsuojelijoita toisiinsa, parahin Herrasmies!

    VastaaPoista