sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Ennätysmäärä yleisöä kruunasi kesäisen konserttikiertueen

Ensimmäinen konsertti Töölönlahdella.

Hyvin se sitten sujuikin: se konserttikiertue, jota vielä viikko sitten niin kovasti jännitin.

Maanantaina pystytimme nuottitelineet Töölönlahdelle Sinisen huvilan kahvilaan ja saimme heti monen lenkkeilijän pysähtymään musisointiamme ihmettelemään. Es-duuri-kvarteton jälkeen olimme ansainneet kahvit ja lohipiirakat, minkä jälkeen siirryimme soittamaan loppukonsertin Talvipuutarhan edustalle.

Tiistaina matkasimme Hämeen Härkätien varteen Letkun pirtille, jonne saapuikin ennätysmäärä yleisöä, 73 kuulijaa, luonnonvalosta ja vanhan Euroopan harmonioista nauttimaan. Konsertin jälkeen meillä oli juuri ja juuri aikaa pistäytyä läheisen Kaukolanharjun näkötornilla virkistämässä rasittuneita silmiämme.

Keskiviikkona koitti kiertueen suurin yleisö Laukon kartanon puistossa. Satamäärin uteliaita silmäpareja tuijotti, kun puhalsin alkuun Jean-Xavier Lefèvren klarinettikvarteton. Sitten tuli Crusellia, Dohnányita, Beethovenia ja taas Crusellia. Päivä heilimöi kauniina ja kvartettomme soitto kantautui pitkälle kumpuilevan nurmen yli.

Konsertin päätyttyä tuli kartanonrouva Liisa Lagerstam säihkysilmin kertomaan, että yhden päivän kävijäennätys oli soittomme aikana jo mennyt rikki. Saimme heti uusintakutsun ensi vuodelle ja nautimme täysin rinnoin kartanon oivallisen keittiön antimista.

Tuskin olin ensimmäistä krutonkia ehtinyt purra, kun jo musikanttiystävieni kanssa laajempaa kesäkiertuetta suunnittelin. Ja juuri ennen lavalle menoa olin hermostuksissani ehtinyt vannoa, että "tämä on sitten viimeinen kerta kun klarinettia soitan"!

No, seuraava kerta on oikeastaan jo lokakuussa. Silloin julkistetaan Perttulan kyläkirja. Se on nurmijärveläinen kylä, jossa Crusell oppi soittamaan ensimmäiset sävelensä.

Elizabeth Marschan auttoi Letkun konsertin järjestelyissä.

Forssan lehden Erkki Kuronen kirjoitti konsertista asiantuntevan arvion. "Stemmat erottuivat poikkeuksellisen hienosti", hän toteaa.

Lauri Ylinen (vas.), Janne Koskinen, Jukka Ylinen ja Petrus Laitinmäki rentoutuivat konsertin jälkeen Kaukolanharjulla.

4 kommenttia:

 1. Hieno konsertti, jossa olisi mukava ollut olla mukana. Saaren kartano on jäänyt mieleeni ylioppilasjuhlien pitopaikkana. Mukavia muistoja. Ensi vuonna pitää tarkemmin seurata konserttien esitysaikaa. Kesäisin terveisin Minna

  VastaaPoista
 2. Kiitos - kartano on varmasti ollut upea miljöö lakkiaisille! Oliko päivänsankari siis talon väkeä?
  Tervetuloa ensi vuonna kuuntelemaan!
  -janne.

  VastaaPoista
 3. Nyt pitää tarkentaa. Ylioppilasjuhlani koko luokan kanssa olivat siis Saaren kansanpuistossa sijaitsevassa Lounais-Hämeen Pirtissä. Saaren kansanpuisto on käsittääkseni perustettu Saaren kartanon maille 1930-luvulla. Paikka oli luonnonkaunis, mieleenpainuva ja ruoka maistuvaa perinneruokaa.
  Kiitos kutsusta! Pitää seurata konserttiaikataulua, joka toivottavasti tulee myös tähän blogiin.
  terveisin Minna

  VastaaPoista
 4. Ok, kuulostaa upealta ja persoonalliselta juhlapaikalta!
  -Janne.

  VastaaPoista