keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Yllättävää hintakehitystä Hagelstamin kuukausihuutokaupassa

Anonyymin Cendrillon-maalauksen vasarahinta kohosi 2800 euroon.
Huutokauppakamari Hagelstam pitää tällä viikolla taas kaksi kuukausihuutokauppaansa. Eilen tiistaina myyntiin tuli poikkeuksellisen kiinnostavia maalauksia, joista tässä muutama poiminta.

Ensinnäkin: mikä oli valtavan Tuhkimo-aiheisen maalauksen salaisuus? Lähtöhinnaksi anonyymille isokokoiselle maalaukselle oli asetettu 200 euroa, mutta vasarahinnaksi muodostui lopulta 2800 euroa. Pelkästään kehykset olivat vaikuttavat, maalausjälki taidokasta.

Toinen ihmetyksen aihe olivat Håkan Brunbergin kaksi teosta, joille veikkasin voimakasta hintakehitystä, mutta toisin kävi. Kauppatori-akvarelli lähti hintaan 200 euroa (lähtöhinta 400 euroa) ja erikoinen Kulkue (pastelli) hintaan 200 euroa (lähtöhinta 300 euroa).


Håkan Brunbergit sai kahdella sadalla.
Tuhkimo-taulun ohella toinen anonyymi erikoisuus oli jumalatar-hahmoja esittävä taulupari. Edullinen lähtöhinta 100 euroa kasvoi lopulta 170 euroon. "Ei paha", sanoisi kitupiikki.

Jumalatar-hahmot lensivät uuteen kotiin 170 eurolla.

Sitten etulyöntiasema minulle, joka ehti käymään näytössä etukäteen. Nettihuutokaupan kuvat eivät nimittäin koskaan voi kunnolla toistaa aitoja värejä. Ei varsinkaan Armas Mikolan tunturi-kuvassa, jonka siveltimenvedot ovat syötävän herkullisia. Sain sen lohdutukseksi muista hävityistä huudoista hintaan 300 euroa, vaikka lähtöhinta oli 400 euroa. "Ei paha".

Tänään keskiviikkona Hagelstamilla myydään vielä mm. hopeaa ja huonekaluja. Torstaina vuorossa on MadPopArt-huutokauppa, joka käydään netissä, mutta jonka esineistö on näytteillä Bulevardilla.

Armas Mikola: Yllästunturi.

3 kommenttia:

 1. Hieno taulu, onneksi olkoon omistaja! Cendrillon on myös todella kaunis ja herkkä aihe, varmasti onnellinen omistaja on silläkin :) t. Pilvi

  VastaaPoista
 2. Kaunista sinistä tuossa Armas Mikolan taulussa. Onnistunut hankinta!
  Kevään viimeisessä Kantapöytä-ohjelmassa luettu kirje oli riemastuttavaa kuultavaa. Kiitos!
  t. Minna

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kannustuksesta, taulu on päätynyt olohuoneen seinälle!
  T: Janne

  VastaaPoista