torstai 26. marraskuuta 2015

Joulutorit sytyttivät valonsa

Jouluvalot häikäisevät Alexanderplatzin takana.
Terveiset jouluasuun kietoutuneesta Berliinistä! Täällä on niin monta joulutoria, etten ole blogia ehtinyt kirjoittaakaan. Sanovat, että toreja on melkein sata, mutta en ole kaikissa vielä vieraillut, sillä osa aukeaa vasta joulukuussa ja silloinkin vain muutamaksi päiväksi.

Näyttävin tähän mennessä on ollut Alexanderplatzin ja Jannowitzbrücken väliin noussut huvipuisto, jossa voi ajella kaivoksessa, värjötellä maailmanpyörässä ja hankkia huimauksen pyörivässä vekottimessa. Itse osallistuin lyhyeen kauhunäytökseen, jossa meidät lukittiin pimeään huoneeseen tekosavun, mölytehosteiden ja välkkyvalojen keskelle. Siellähän "karkasi" yleisön joukkoon suurta hämähäkkiä muistuttanut hirviö, joka sitten tuhisi ja puhalteli korviemme vieressä.

Joku otuksen kai takaisin lasipurkkiin sai, sillä pääsin hyvissä voimin ulos tasaamaan pulssia uuden glögimukillisen ääreen.

Glögiä saa jos jonkinlaista, se maksaa muutaman euron lisämausteista riippuen. Tähän mennessä rommilla vahvistettu on tuntunut parhaalta. Toreilla kannattaa myös nautiskella vohveleita ja ampua jousipyssyllä.

Muuten tapahtuu kaupungin pimeillä kujilla tavalliseen tapaan kauheuksia. Eräs autoilija ajoi tahallaan polkupyöräilijän jalan päältä. Omalta asuinkadultani löydettiin muovipussiin kätketty kuollut vauva. Sen seurauksena katu on vilissyt murharyhmä nelosen miehistöä koirineen.

Seuraava terrori-isku kohdistuu Berliinin sijaan kuulemma todennäköisemmin johonkin "turistikohteeseen", millä ymmärrän jotain lämpimämpää paikkakuntaa. Siksi jatkan rauhallisin mielin eloani täällä hiekka- ja soimaiden keskellä, jota aurinko näinä aikoina harvoin katselee.

Hyvää joulunodotusta!

Jacopino del Conte (1510-1598): Maria, Jeesuslapsi ja Johannes Kastaja pilvessä. Berlin: Gemäldegalerie.

8 kommenttia:

 1. Turvallista Joulunodotusta sinulle myös! toivoo Pilvi

  VastaaPoista
 2. Täällä harmaata, pimeää, sataa hiljalleen. Ihmiset koristelevat ledvaloilla ikkunoitaan ja pihapensaitaan, mutta kaupungeissa tietysti on jo pääkaduilla jouluvalot täysillä päällä. Kyllähän se valo vähän synkeyttä poistaa.

  Kaunis tuo maalaus 1500- luvulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maalaus on Gemäldegalerien pysyväisosastolta. Siellä on paraikaa esillä myös Botticelli-näyttely, mutta siellä puolella ei saanut valokuvata. Kannattaa silti ehdottomasti käydä.

   Poista
  2. tosiaan on hieno maalaus, kiitos siitä... tulostin sen työhuoneen seinälle jouluvalojen sekaan, kun ei tässä nyt näyttelyyn pääse ;) t. Pilvi

   Poista
 3. Hieno jouluinen maalaus! Mitä Botticelliltä oli näyttelyssä?
  Rauhaisaa ja miellyttävää Joulun odotusta myös sinulle!
  terveisin Minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Botticellilta oli paljon kaikenlaista - erityisen kiinnostavaa oli näyttelyn toinen puolisko, joka esitteli Botticellin innoittamia teoksia muun muassa 1800-luvulta. Olin jopa näkevinäni Gallen-Kallelan Aino-hahmossa vaikutteita häneltä.

   Poista
  2. Mielenkiintoinen huomio! Gallen-Kallelalla on tosiaan tuollaisia tarkkarajaisia teoksia, joita Botticellinkin kuuluisimmat taulut ovat.
   t. Minna

   Poista