lauantai 12. syyskuuta 2015

”Ei siis viinirypäleitä tai paprikaa enää”


Paprika.


Suomi sanoo tänään turvapaikanhakijoille tervetuloa kansalaispiknikeillä yli kymmenessä kaupungissa. On syytäkin, sillä pakolaistilanne maailmassa on pahempi kuin koskaan toisen maailmansodan jälkeen. Viime vuoden lopussa liki 60 miljoonaa ihmistä paennut kodeistaan – ja määrä nousee ennätystahtia.

Siis, tervetuloa!

Mutta. On yksi asia, josta teidän on hyvä tietää. Ruoka täällä Suomessa on helvetin vaarallista.

”Sitä ei lue sisällysluettelossa, mutta viinirypäleet sisältävät paljon aineita, jotka eivät sovellu lapsille.”
”Rypäleet voi hyvin jättää kauppaan, ilmankin on vuosia pärjätty meidän lapsiperheessä ja paprikaa kotimaisena tai ei ollenkaan.”

”Lienee nuo myrkyt sitten viineissäkin?”
”Torunta-aineita on siis myös tavallisessa viinissä - OSTA vain LUOMUA.”

”Välillä on kyllä ihan selvästikin maistanut, että nyt on parempi jättää syömättä.”
”Miten, olen kuullu että osan myrkyistä voi hävittää kun pesasee soodavedessä rypäleet…”
”Tällä sivulla joskus oli juttu, että etikkavedessä liottamalla. Oli ohjeetkin.”
”Niiiiih. Tästä lähtien pesee etikka-vesiliuoksella kaikki hedelmät jotka ei luomua!”

”Ei siis viinirypäleitä tai paprikaa enää.”

”Pihvin syöminen päivittäin saattaa olla yhtä hyväksi terveydelle kuin tupakoinnin lopettaminen.”
”Riippuu minkä lihan valitset, marmorilla vai ilman, Angusta vai vaikkapa Limousine rotua...”
”Punainen liha tappaakin vain Yhdysvalloissa!”

”Micropopcornien pakkauksista liukenee haitallisia kemikaaleja.”
”Eikä se mikrokaan mikään terveysuuni ole!
”Taitavat kaikenlisäksi olla gmo maissista tehtyjä nuo myrkyt…”
”Ja neitsytkookosöljyllä kun poppaa, niin tulee ihan parhaat!

”HUOM! Suuri osa Suomessakin myydystä valkosipulistakin tulee Kiinasta.”
”Uskoisin, että ihmisillä on varaa ostaa kotimaista valkosipulia, kukaan ei varmaan syö sitä niin paljon, että oma talous ajautuisi konkurssiin.”

”Kaupassa saa olla tosi tarkkana nykyään. Esimerkkinä Rainbow-vaniljarahka.”

”Alkuperäinen resepti sisälsi myös pihlajanmarjoja, mutta nykyään se on korvattu aromeilla.”
”Meille näitä ei ole enää ostettu vuosiin, vaan tehty omia, aidoista marjoista ja vähemmällä sokerilla.”
”Onneksi oma mummoni ei ikinä tarjonnut mitään moista paskaa, vaan oikeita herkkuja.”
”Ai että, onneks ei tartte moista paskaa napaansa laittaa.”

”Muut rajoittavat nettikeskustelua - me avaamme sitä!”

(Lainaukset Safkatutka.fi-nettisivustolta)


4 kommenttia:

  1. Tuo mikrouunijuttu onkin vinkeä. Ollaan käytetty tähänasti surutta ja usein. Mutta luin jostain saman jutun sen vaarallisuudesta. Nyt se on ollut jo kaksi päivää turhan panttina. Toistaiseksi olemme tyytyneet raakaravintoon. Mutta aikaa myöten se käy varmaan puisevaksi. Ja onko se sitten muka puhdasta? Eiköhän se ole kerännyt saasteita ilmasta! Voi vitsi, MITÄ me syötäis? Sillei turvallisesti ja terveellisesti

    VastaaPoista
  2. Just joo... Mittasuhteet ovat jotenkin useasti ihan vinksallaan tässä meidän ajassamme ja yhteiskunnassamme. Valitettavasti näiden asioiden ajatteleminenkaan ei juuri vie asioita eteenpäin... Silti mielestäni ihan hyvä huomautuskirjoitus asioiden tärkeysjärjestyksestä. Juuri tällaisissa kriisitilanteissa kontrastit tulevat monesti niin rajusti näkyviin.

    VastaaPoista
  3. Tässä hyviä esimerkkejä siitä, miten omaan napaansa tuijottajilla ei ole enää muita ongelmia, vaan pitää keksiä juttuja siitä, mitä ei voi syödä. Miten Erich Kästner sanoikaan: Väärinkäsitykset lisääntyvät kuten solut jakaantuvat - erehdyksen ydin halkeaa ja uusia väärinkäsityksiä syntyy. Mikroaaltouunikin on selvästi terveellisin ruoan lämmitystapa, ei sitä pidä pelätä! Tyypillinen esimerkki vauhkoontumisesta on E-merkittyjen lisäaineiden välttäminen. E-merkintähän juuri takaa, että ne lisäaineet on lukuisissa tutkimuksissa todettu ihmiselle vaarattomaksi. Sen sijaan nimellä mainitut aineet valmistusaineluettelossa saattavat olla hyvinkin vaarallisia. Muistetaanpa vaikka mäkikuismauutteet! Miten opittaisiin erottamaan nämä itseoppineet "asiantuntijat", jotka vain pyrkivät herättämään tarpeettomia pelkoja, oikeista ravitsemustieteen ja ravintokemian eksperteistä?

    VastaaPoista