torstai 20. elokuuta 2015

Hienostelua-sarja loppuu


Arvon lukijat, hyvät pitkän elämän ja vieläkin pitemmän taiteen ystävät! Tärkeä tehtäväni on ilmoittaa, että Yleisradion ohjelmatarjontaa vuodesta 2011 koristanut Hienostelua-sarja loppuu. Viimeinen kartano-ohjelma kuullaan tänään klo 11.

Heinäkuussa yhdelllä jaksolla oli 100 000 kuulijaa. Kesäkuussa 96 000. Kiitos jokaiselle!

Ensi viikolla, 27.8.2015, on vuorossa extra-jakso, eräänlainen länsisiipi, jossa etsitään musiikkia Uudesta-Seelannista. Sinne Tasmanian-meren aallokoihin jää hienostelu, osaksi joka päivä ja yö maailman rantoja huuhtelevia suolapyrskyjä.

Jätän myös esiintymiseni RSO Musiikkitalossa -tv-sarjassa, ja juontajaksi tilalleni tulee kirjailija-toimittaja Minna Lindgren. Kantapöydässä vuoroni hoitaa Vesa Kytöoja.

Itse vetäydyn joksikin aikaa muihin maisemiin musiikintutkimusta tekemään ja klarinettia soittamaan. Sekä tietysti Herrasmiehen päiväkirjaa päivittämään.

Kiitos kaikille mukana elämisestä ja kauniista viesteistä! Tavataan jatkossakin tässä blogissa.

To speak serious of the light and light of the serious.

Minna Lindgren alkaa juontaa RSO Musiikkitalossa -ohjelmia.


24 kommenttia:

 1. Kuuntelien juuri kertomaasi raio-ohjelmaa, se on mielenkiintoinen, joten sen enempää en nyt kirjoita... Kuuntelen. Katson samalla tuota kuvaasi, se on tullut tutuksi. Toivotan sinulle hyvää jatkoa siihen, mitä teetkin. Ääntäsi voi tulla ikävä. Se on ystävällinen ja hyvä radioääni, sitä ei korvaa edes Minna Lingren, jonka puheita kuuntelen myös mielelläni ja hänkin kertoo innostavalla äänellä mielenkiintoisista aiheista. Mutta kummallakin teillä on oma äänensä.

  VastaaPoista
 2. Ps. ei kannattaisi kirjoittaa samalla kun kuuntelee, tulee typoja.
  Kuuntelien = kuuntelen.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tuo katoaminen Yleltä "joksikin aikaa" ei ole kovin pitkä... ohjelmasi on ollut oikea aito helmi. Klassinen musiikki pääsi hiipimään sydämeeni ohjelmiesi kautta, kiitos! Tästä on hyvä jatkaa, ja onnea myös musiikikitutkijan tuleville seikkailuille. Kiva että blogi jatkuu, t. Pilvi

  VastaaPoista
 4. Voi-voi kun oli ikävä kuulla kaikkoamisestasi radiosta. Jää totta tosiaan ikävä! Toivottavasti vetäytymisesi ei ole aivan tolkuttoman pitkä. Antoisaa aikaa sinulle tietysti, joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 5. Tuo sinun poistuminen radiosta on minulle suuri ikävä. Olen eläkkeellä ja kuuntelen radiota ja nautin hyvistä ohjelmista ja klassisesta musiikista. Kuuntelin tuon hienon kartanosarjan ja seuraan keskusteluja musiikkitalossa. Äänesi ja hyvä puhetyylisi miellyttää korvaani ja olen nauttinut siitä. Johtuneekohan minunkin hiukkasen 'hienostelevasta' luonteestani. Toivotan hyvää jatkoa missä sitten oletkin ja jään odottamaan paluuta jossain vaiheessa radioon, Kiitos kun sain kuunnella kauan ohjelmiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sirkkis! Paljon hyviä hetkiä loppuvuoteen!
   -Janne

   Poista
 6. Onneksi blogi jää! Mukavaa tutkimista ja klarinetin soittoa. Näin saman alan ihmisenä haluan vielä sanoa kiitokset ja arvostukset radion ja tv:n puolella tekemäsi työn johdosta. Toivottavasti palaat niihinkin kuvioihin vielä.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tökkivä netti halusi näemmä lähettää kiitokseni tuplana. Poistin tuon jälkimmäisen, mutta nythän tämä näyttää siltä, että kirjotin tänne ihan jotain uunoa ja tulin myöhemmin toisiin ajatuksiin...

   Poista
  2. Tämä tökkivä netti halusi näemmä lähettää kiitokseni tuplana. Poistin tuon jälkimmäisen, mutta nythän tämä näyttää siltä, että kirjotin tänne ihan jotain uunoa ja tulin myöhemmin toisiin ajatuksiin...

   Poista
 8. Hienostelua-sarja oli ajattomuudessaan hyvin ajassa: antiikki, vintage-autot, horologia ja kartanot ovat monien mielessä ja yhä useampien hankintalistallakin. Radiossa tarvitaan hyvin koulittua ääntä ja käytöstä, jossa terve itsetunto yhdistyy muiden huomioimiseen - kartanosarjassa tämä tuli monta kertaa esiin. Kiitos, että on ilmeisesti paljon myös odotettavaa uutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rienzi, ilahduttavasta viestistä! Uutta tulossa on.
   -Janne

   Poista
 9. Kiitos todella miellyttävistä ja mielenkiintoisista ohjelmistasi radiossa! Olen ahkera radion kuuntelija ja hyvin tehdyt ja miellyttävällä äänellä puhutut ohjelmat hivelevät korvaa ja virkistävät mieltä, puhumattakaan valitsemastasi musiikista. Kartano-sarjaa kuunnellessani nautin myös hienostuneella tavalla esitetyistä kysymyksistä - välillä jopa uteluista. Tuli tunne, että joskus olisit halunnut jopa udella lisää mutta hyvä käytöksesi esti sen... Toivotan sinulle hyvää jatkoa sinne, missä aikaasi vietätkään. Kiva, että blogi jatkuu. Tervetuloa takaisin radioon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria, ilahduttavasta viestistä!
   Pian kuullaan taas,
   -Janne

   Poista
 10. Jannen charmantti olemus ja hyvä käytös antavat tilaa usein ihastuttavan odottomattomille - ja utelemisen rajojakin hipoville - kuuntelijan kannalta aina raikkaille ja oivalluksia ja hymyä herättäville kysymyksille ja vastauksille, joita tavanomaisempiin kyselyihin ei saisi. Joskus sattuu, että kysymys väistetään, mutta silloinkin aina hyvässä hengessä. Niinhän se on: hyvä käytös antaa puitteet, joissa ystävällishenkinen niistä poikkeaminenkin on vain viehättävää. Kiitos, Janne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävällisestä viestistä, jota lukiessani tulin hyvin iloiseksi.
   -Janne

   Poista
 11. Ho-hoi, Janne!
  Lupailit, ettet jätä meitä faneja tyystin, vaan pidät taukosi aikana blogia. Olen kovasti odottanut ensimmäsiä kuulumisiasi. Ethän unohda meitä? Antoisaa taukoa. Soikoon klarinettisi riemullisesti missä lienetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Olen kyllä jo blogannut - sinun pitää vain klikata blogin otsikkoa niin saat uudet jutut esiin. Ja lisää tulossa...
   -Janne

   Poista
 12. Totta tosiaan. Tulin tänne blogiisi aiemmin suoraan, mutta nyt on tullut tavaksi tulla Klassisen sivujen kautta katsottuani ensin mitä kiinnostavaa sinne on ilmaantunut - ja sieltähän tosiaankin heitetään tähän juttuun eikä blogisi etusivulle. Kiitos vastauksesta. Ties miten pitkäksi aikaa olisin ilman sitä juuttunut tänne ihmettelemään mitä sinulle on tapahtunut.
  Sama Ano kuin edellisen viesti kirjoittaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että selvisi, ja arvokas huomio. Voisin päivittää Ylen klassisen linkin johtamaan suoraan etusivulle.
   -janne

   Poista