perjantai 19. kesäkuuta 2015

Nyt on vuoden pimein aika

Juhannusmökki Uuden-Seelannin eteläsaarella. Vasemmassa alakulmassa kiiltomatoja.

Vuoden pimein aika on nyt. Kuuraa, loskaa, hyhmää. Kiiltomatoja.

Hyvää Juhannusta Uudesta-Seelannista.

4 kommenttia:

 1. Valoa Juhannukseesi täältä Joensuusta!

  VastaaPoista
 2. Moskovassakin oli sateista ja harmaata, mutta sisällä Moskovan Tshaikovski-konservatorion Suuressa salissa, jossa viiden päivän ajan käytiin pianokilpailua, oli valoa ja juhlatunnelma katossa, tosi kuuma sellainen koska ilmastointi näytti olevan (taas!) epäkunnossa ja kilpailijoilla hiki virtasi kuin konsanaan French Openissa - eli heidän nenäliinansa ja pyyhkeensä tulivat tosi tarpeeseen! Kilpailijoita oli 36, joista 24 karsittiin tänään, 12 mielenkiintoisinta jatkaa huomenna.

  Tulkaa, hyvät ystävät, kuulemaan ja kannustamaan loistavia nuoria pianisteja, osoite on tch15.medici.tv. En ihmettelisi, vaikka saisimme tänä vuonna jälleen amerikkalaisen voittajan...

  Pietarille paljon terveisiä! Hän jäi muistiin Kuopio-viulukilpailusta. Teki rohkean siirron karatessaan maapallon toiselle puolelle kasvamaan suurten teosten kapellimestariksi. Se oli hyvä veto, rohkea sellainen. Mutta se kannatti. Suuret orkesterit ja konserttihallit tulevat vielä kiinnostumaan meidän Pietaristamme. Tsemppiä nyt Prahaan ja iso "Banzai!" Japaniin!:) Niin niitä mantereita valloitetaan... Olkoon valo matkassasi! :)

  Wienin Filharmonikkojen Lemminkäis-sarjasta ei tosiaankaan ole paljon sanomista, kuten Janne jo uumoilit. Shamaanimatkan sijasta meille tarjottiin juhlapöydän koristeeksi sopiva kondiittorin taidonnäyte. Sibban aineksista pyöräytetty "objektiivinen" tuote à la carte Wien. Kuin Mozart-kuula. Kovin kalvea ja vaisu oli joutsen, tämä synkänpimeän euraasialaisen Manalan shamaanilintu. Sehän on itse asiassa samaa sukua kuin Tulilintu, siksi sen sulat ovat karheat ja vertatihkuvan punaiset, eivät mitään wieniläistä plyymiä tai puuteroitua haahkanuntuvaa. Kyllähän sitä hämmästeli. Ja ihmetteli. Mutta Schubert oli raikas, ja Beethoven maailman parasta!

  Maorien kuolemankulttuuri on lähempänä meitä suomalaisia kuin wieniläisten hillitty angsti elämän rajallisuuksien äärellä. Lemminkäinen sen muuten hyvin testaa. Astu Manalaan. Sen raakaan ja opettavaiseen kauneuteen! Stig ombord.

  VastaaPoista