keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Radiosarjani käynnistyy ensi viikolla


Säveltäjä Matthew Whittall (vas.) kokkaa, Jaakko Jämsä (oik.) äänittää.

Kun Radion sinfoniaorkesteri ja Kantapöytä kesäkuussa alkavat kasvaa heinää, muuttuu omakin työnkuvani suven ajaksi visuaalisemmaksi. Radion kuulokuvia synnytän jälleen kerran viikossa, tällä kertaa Jean Sibeliuksen ja aateliskartanoiden voimin. Hienostelustahan minua jälleen syytetään, joten olkoon se taas koko sarjan ylpeä nimitys.


Hienostelua-kesäsarja käynnistyy ensi viikon torstaina (21.5.2015) Radio 1:llä. Lähetysajat tällä tuotantokaudella ovat torstaisin klo 11.00 ja perjantaisin klo 14.00. Ohjelmien aiheita värittää aluksi Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhla, sen jälkeen kierros kotimaan kesäkartanoissa. Saattaa olla, että jossain naapurivaltakunnassa poikkean myös.

Kansallismuseon yli-intendentit Jouni Kuurne ja Kaija Steiner-Kiljunen Sibeliuksen pukujen äärellä.
 
Sibeliukselta tutkimisen aiheina ovat hänen nauttimansa ruoat, juomat ja sikarit. Kerran käyn myös katsastamassa, millaisiin pukuihin säveltäjämestari sonnustautui. Ja haluan tietää, miksi Sibelius-tutkija Erik Tawaststjerna aina paleli.

Kesän 2014 kartanokierros herätti niin paljon mielenkiintoa, että sen saa kesä-heinäkuussa kuulla uudestaan. Sen jälkeen esittelen viisi uutta kartanoa asukkaineen.


Kun syksy jälleen koittaa ja ohjelmasarja päättyy, on arvon kuulija oikeutettu moitteeseen: ”Älä aina hienostele!”

4 kommenttia:

  1. Ihanaa ja mielenkiintoista ja niin hienostelevaa kuultavaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kesällä on lupa hienostella!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, suuret kiitokset tasokkaista ohjelmistasi radiossa jo etukäteen.

    VastaaPoista