maanantai 15. joulukuuta 2014

Maailman kaunein konserttisali ja kirkko sijaitsevat...

Antoni Gaudín Sagrada Famílian toivotaan valmistuvan vuonna 2026.

Olkaatte tervehdittyjä jouluun virittäytyvästä Kataloniasta! Bonnin oopperan jälkeen on helppo julistaa, mikä on maailman kaunein konserttisali: Barcelonan Palau de la Música, joka runsaine koristeluineen ja kaakelointeineen muistuttaa jättimäistä kylpyhuonetta (arkkitehti Lluís Domènech i Montaner, valmistumisvuosi 1908).

Itse lavan yläreunalta ovat hurjistuneet oriit syöksymässä yleisön päälle, mutta kuvanveistäjä on juuri oikealla hetkellä onnistunut jähmettämään ne paikoilleen. Lavan takaseinässä jumalatarhahmot odottavat harppuineen ja lyyrineen omaa vuoroaan, mutta antavat aina etusijan kulloisellekin esiintyjälle.

Vaikka sali on maailman kaunein, paikallisen yleisön on vaikea hiljentyä kuuntelemaan pianisti Javier Perianesin soittoa. Beethoven ja Mendelssohn virtaavat kauniisti, mutta ne eivät onnistu hiljentämään matkapuhelimia tai vanhan rouvan yskää.

Seuraavana päivänä pääsen jonottamatta kaupungin turistivetonaulaan, Sagrada Famílian katedraaliin. Heti päälaivaan päästyä on julistettava paikka maailman kauneimmaksi kirkkotilaksi. Eikä se ole vielä edes valmis, vaan valmistuu ehkä vasta vuonna 2026.

Ylistinkö näitä kahta paikkaa nyt riittävästi?Näkymä Naixement-päädyn tornista.

4 kommenttia:

  1. Sagrada Familian ulkopuolesta ei voi arvata mikä kauneus on sisällä! ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Työt kuitenkin edistyvät, ja Naixement-päädyn sisääntulo on jo hyvin vaikuttava.

      Poista