maanantai 20. lokakuuta 2014

Erämaa, kaupunkilaisen hengähdyspaikka


"Jos raitiovaunussa istuessasi olet joutunut vaihtamaan jonkun sanan oudon vierustoverin kanssa, on sinun vaunusta lähtiessäsi tervehdittävä häntä (keveästi) jäähyväisiksi. (Tällaisen tapauksen jälkeen ei tietysti uudelleen kohdatessa tervehditä.)"


"Kaikki ihmiset tietävät, että liikuttaessa kaduilla ja toreilla on noudatettava poliisijärjestyksen liikennesääntöjä, samoin kuin senkin, että vastaantulevain aina on väistyttävä oikealle."
"Älä väkivalloin tunkeudu ylikuormitettuun vaunuun, vaan muista, että seuraavan saapumiseen ei kulu kuin muutama minuutti.""Purjehdusseuran pukua ei saa käyttää - ei edes lakkiakaan - muulloin kuin todellakin purjehdusasioissa liikuttaessa.""Muista, että käyttäytymistäsi kaduilla ja julkisilla paikoilla tarkkaavat tuhannet silmät ja että ihmiset siitä tekevät johtopäätöksiään."

Bagheera: Seurustelun taito (1925). Helsinki: Otava.

4 kommenttia:

 1. Tulipa kosolti ohjeita, miten käyttäytyä. Ei hullumpia. Luulen että ne ovat kaikki sellaisia, jotka on jokaisella jo selkärangassa. Mutta olihan niitä hauska lukea. Ja kuvat! Ne herättävät aitoja tunteita varmaan jokaiselle, joka on käynyt kaupungin ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä. Jo viikossa ovat maisemat taas muuttuneet.

   Poista
 2. En osaa olla kaupungissakaan kovin sovinnainen. Ehkä se ei haittaa jos koettaa kuitenkin olla ystävällinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sovinnaisuutta vaadita - tuskin 1920-luvullakaan? Miten epäsovinnaisuutesi ilmenee? Onhan lähes välttämätöntä silloin tällöin kieputtaa kävelykeppiä ja hyppiä yhdellä jalalla suojatien viivojen yli. -janne

   Poista