maanantai 1. syyskuuta 2014

Järki voittaa talvella


Yleisöltä tuli yllättävän vähän haukkuja tällä kertaa.

Kuulolla
Radiosarjani Hienostelua vetäytyy syyskuun ensimmäisen viikon myötä talviunille. Yritän tauon aikana saada jotain tolkkua omaan elämääni. Lupaan vetää jalkaani silloin tällöin lenkkitossut, poimia suppilovahveroita ja pakastaa puolukoita. Kun jonkun ajan kuluttua kutsun vieraita kylään, pääseeköhän suustani klassikkolause "ei sitten mitään hienostelua"? Sitä odotellessa.

Kesän radio-ohjelmien saama palaute on yllättänyt minut myönteisyydellään. Ehkä haukkujat ovat huomanneet, ettei se kuitenkaan lopeta. Palaute voidaan tiivistää niin, että kuulijat pitävät aiheista ja musiikkivalinnoista, mutta vierastavat sketsiosuuksia. Toisinaan viesteissä todetaan, että "tällaisen pitäisi olla jollain toisella kanavalla". Armoa, pyydän. Vien arvokasta kanava-aikaa sentään vain 55 minuuttia viikossa.

Ja sitten palautteisiin. Kiitos jokaisesta!

PP"Hyvä, että Hienostelu saa jatkua. Ohjelmaformaattia voisi vähän keventää ja jättää turhat esimies-sketsit vihdoinkin pois, niiden vitsit on jo kuluneet ja sävy ikävä; nekin minuutit kulttuuriin ja sivistykseen, lisää informaatiota kohteista jnp.

Mukava ohjelma. Hyvä Janne.

JussikkaHienostelua on mainio ohjelma, mutta ns. humoristiset sketsit soisi jätettävän muille ohjelmille (tai kanaville).

KuulollaKiitos Hienostelua-ohjelmasta. Minä pidän myös sketseistä.

Ohjelmassasi oli hurmaavaa musiikkia! Mielenkiintoinen ja lämminhenkinen haastattelu :)

Kiitos mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Hieno musiikki soi Hienostelua-ohjelman lopussa!

Kiitokset miellyttävästä ja kiinnostavasta ohjelmasta.

Ei vois vähempää kiinnostaa! Mukavaa päivää toivottaa tyhmä nainen, entinen yksinhuoltaja!

Kiitos mielenkiintoisesta sarjasta jo etukäteen. Ensimmäisen jakson jälkeen odotan innolla seuraavaa.

Kerrassaan mainio.

Nautinnollisista ohjelmista mainitsen nyt vain kaksi: Janne Koskisen Hienostelua ja Kalle Haataisen keskusteluohjelmat. Hurmaavia toimittajia molemmat!

Hei herrasmies,
Kiitos hyvästä kesäohjelmasarjasta!
Sie saat ne kartanonherrat ja rosariotten rouvat kertomaan ihastuttavalla vapautuneella tyylillä mikä meininki.
Terveisin,
tavis

Hienostelu on mielenkiintoinen ohjelma, mutta toivoisin musiikin sijasta enemmän haastattelua.

Aihe aivan upea. Olisin kuunnellut mieluummin enemmän kartanoista ja vähemmän musiikkia. Rakastan todellakin musiikkia ja olen kuunnellut niitä ohjelmia, mutta tässä ohjelmassa puhe olisi ollut parasta. Kaikki Suomen jäljellä olevat kartanot olisi hyvä käydä läpi.

Haluan kiittää kesän aikana tulevista “Hienostelua”-ohjelmista. On ollut mielenkiintoista päästä mukaan kartanokierrokselle useisiin mielenkiintoisiin kohteisiin, viimeksi Björn Wahlroosin kunnostamaan Åminnen kartanoon. Muutenkin aiheet ohjelmiin ovat olleet sellaisia, joihin muuten ei niin vain tule tutustuneeksi tai pääse tutustumaan. Ohjelmasi vie ajatukset kepeästi arjen yläpuolelle. Ihmiset tarvitsevat myös unelmia. On arvokasta, että pystyy luontevasti ja asiantuntevasti keskustelemaan eri kulttuurialueiden aiheista. Musiikin valinnat osoittavat laajaa ja monipuolista asiantuntemusta. Ohjelmasi tuovat mukavaa piristystä päivään. Ei kaiken tarvitse olla arkipäiväistä. Sketsien aihepiiriä voisi kehittää muihinkin suuntiin. Satiiri on sellainen taitolaji, jota vain harvat taitavat, mutta tehokas osuessaan. Toivottavasti Yle 1 llä ohjelmiasi voi kuunnella jatkossa useammin ja muiltakin elämänalueilta, vaikkapa jotain uutta musiikkiaiheista.
Hyvää kesää toivottaen.

Ihanaa kuubalaista musiikkia. Olisipa hauskaa jos täälläkin ihmiset oppisivat nauttimaan elämän pienistä iloista, fiksusti! On aina mukava kuunnella tätä ohjelmaa jossa ei otsapanta kiristä niin maan perhanasti.

Kiitos ohjelmasta "Hienostelua". Leena Nokelaa haastateltiin aiheena antiikki, miten kauniisti puhe soljui määrätietoisesti ja kauniisti loppuun asti. Ei ainuttakaan niinku tai tota päässyt hänen huuliltaan asiaa sotkemaan . Minä todella nautin kuullessani tällaista verbaalista taituria! Kiitos Janne Koskiselle ja koko yle-1:lle laadukkaasta ohjelmasta.

Jälleen on aika kiittää kuluneen kesän ohjelmista, mm.  Lotta Emanuelssonin Vaeltava kisälli ja Janne Koskisen kierros vanhoissa kartanoissa on ollut mielenkiintoista kuunneltavaa. Muutenkin klassisen musiikin tarjonta on ollut varsin kattavaa ja monipuolista kautta linjan joten hyvä näin.

Olet tehnyt ammattitaitoisilla ohjelmillasi ja juonnoillasi minuun vaikutuksen. Näin sinut kesällä unessani.

Kuunneltuani äsken viimeisimmän ohjelmasi jäin huolissani miettimään mitäs nyt kuunnellaan jos et tästä edes hienostele? Kiitos tähän astisista ja hienoa kesän päättymistä.

12 kommenttia:

 1. Voi älä lopeta , minä nautinnolla kuuntelen sinun hienostelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos viestistä! Luulen kyllä että elämäni lipsahtaa hienostelun puolelle taas kevään tullen.

   Poista
 2. Olipa hauska lukea mielipiteitä ohjelmasarjasta, jota kuuntelin minäkin. Sait oikein kunnolla kiitoksia, ja joku soraääni pitikin olla, sillä olen kuullut, että vasta silloin voi olla tyytyväinen jos saa positiivista palautetta, MUTTA myös kielteistä, sillä silloin vasta kommentointi on laaja-alaista! Hienoa! Olen noiden hyvämielisten joukossa. Olen aina tykännyt kirjoituksistasi, oli ne kirjoitettu mistä tahansa. Ja ohjelmista myös. Sanavalintasi ovat hyviä.Esiinnyt miellyttävän aitona.

  Itse koetan blogissani aina jos mahdollista sitoa kuvan ja tekstin musiikin avulla lyhteeksi. Musiikista suosin nykyisin sitä, jota ehkä vähiten nykyisin kuunnellaan. Tarkoitan uutta musiikkia. Siis uutta klassista. Haluaisin että ihmiset oppisivat siitä pitämään. Ja jos sitä ei ole tilaisuus kuunnella, vaikeaahan sitä on "ymmärtää". Vaikka kuinka selittäisi, ettei taiteita eikä musiikkia niiden joukossa TARVITSE ymmärtää, pitää vain keskittyä kuuntelemaan ja antaa mielen mennä sen sisään niin että se ympäröi kuuntelijan ja kuuntelija ikään kuin ui, ehkä aluksi räpiköiden mutta päästyään kunnolla sisään, voi jo uida sujuvasti sen sisällä.

  Ainakin kaksi raavasta miestä on sanonut blogimaailman kommenteissa: Mutta kun minä en ymmärrä siitä mitään!
  Ymmärtääpä kuunnella varmaan mielelläään linnun viserrystä kesämökkinsä rappusilla istuessaan varhaisina alkukesän aamuina, eikä yhtään valitusta: Voi, kun en ymmärrä tuosta mitään, linnut hiiteen!

  Ns. uusi musiikki perustuu vanhaan. Tonaalisuus on muuttunut ataonaaliseksi. Muillakin elämänalalla on tapahtunut aikojen kuluessa muutoksia. Miksei siis myös musiikissa. Uh, anteeksi. Lyhyemminkin olisi voinut kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Hauska vertaus linnunlauluun - täytyypä käyttää sitä jossain tulevassa ohjelmassa.

   Poista
 3. Ymmärrän että omaa ohjelmasarjaa ei pysty tekemään kaiken aikaa ja varmaan ohjelmakarttakin kaipaa vuoroviljelyä. Perheelliselle kesä vain on niin täynnä, silloin ei autossakaan kehtaa koko ajan valita ohjelmia henkilökohtaisen maun mukaan, vaan on oltava Muumeja ja sellaista. Tänä kesänä Ylen ykkösen musiikkiohjelmista oli runsaudenpulakin, Maisteri Minna ja kvartetto-Kimanen varsinkin kilpailivat. Nykyinen 1 kk saatavuus podcasteille on juhlaa, mutta silti - puhetta ja musiikkia yhdistävistä ohjelmista BBC:n Desert Island Discs on lähes kokonaan alati saatavilla, salaisuutena musiikin esittäminen vain lyhyinä paloina arkistossa. Varsinkin Hienosteluun tämä metodi sopisi, musiikin ja muun sisällön suhde kun ei useinkaan ole elimellinen.

  Jotain toki silti ehdin, Åminne-jakson pitkäversio oli loistava. Usein blogi tulee olennaisesti, edellä mainitusta oli viitteellinen pohjapiirros. Rooman parturi oli muuten tuttavapiirissä kaikkein suosituin veto.

  Sketseistä olen antanut palautetta aikoja sitten, nykymalli on minulle sopiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä, eikös automatka lasten kanssa ole oiva tilaisuus pakottaa heidät hyvän musiikin pariin?:)

   Poista
 4. Hyvä herrasmiestoimittaja Janne Koskinen,

  Kiitän kuluneesta kesästä, en vain millään jaksaisi nukkua koko talvea uusia jaksoja odotellessa. Hienostelua toimii erinomaisesti myös autoradion kautta kuunneltuna muistitikulta, ja samalla voi altistaa koko perheen laadulle, muiden Yle 1:n ohjelmien kera. Koska asumme Lapissa, kuuntelurupeamat ovat etäisyyksien myötä usein pitkät.

  Toivottavasti esimies palauttaa Hienostelua pian ohjemistoon. Hyvää syksyä,

  Mikko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä ja kaikkea hyvää pohjoiseen!

   Poista
  2. Mikko: mainitsit kuunnelleesi Keikaria muistitikulta. Tahtoisiko kertoa taitamattomalle, kuinka Areenan ohjelman saa muistitikulle; jos et halua laittaa tänne, voisitko kirjoittaa:
   Drblindmail@gmail.com. Kiitos!

   Poista
 5. Hienostelua on mainio ohjelma! Toimittajan artikulointi on hunajaa korville ja hän saa etäisenkin aiheen muuttumaan kiinnostavaksi. On ihanaa kuunnella haastateltavia, jotka ovat todella vihkiytyneet aiheeseen. Minä pidän esimies-sketseistä, mutta äänessä pitää olla ehdottomasti Katri Henriksson, hänen äänensä on viileän viiltävänä sopiva kontrasti toimittajan lämpimälle innostukselle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos viestistä, välitän viestin myös Katrille.

  VastaaPoista
 7. Viileän viiltävä esimies on ehdottomasti parasta, mitä olen työssäni päässyt tekemään. Kukapa ei haluaisi joskus olla typerä ja tosikko? Ainakin töissä?

  Toivomme Hienostelulle pitkää ikää. Tuottaja kiittää kaikista palautteista.

  VastaaPoista