lauantai 28. kesäkuuta 2014

Taideväki kokoontui Pyhäniemen kartanollaMika Lehto ja Lilli Paasikivi toivottivat väen tervetulleeksi.

Olipas minulla rattoisa perjantai-iltapäivä kalaisten järvien rantamilla, Hollolassa sijaitsevan Pyhäniemen kartanon lehtevissä maisemissa. Siinä vieressähän sijaitsee myös Lahden kylä, josta sittemmin tuli kaupunki.

Taiteilijat ja taiteenrakastajat kokoontuivat paikalle sateenvarjoineen juhlistamaan jokakesäisen taidetapahtuman avajaisia. Maalausten, piirrosten, kudosten, patsaiden ja sommitelmien ohella kesäsesonki tarjoaa kamarimusiikkia ja suurimittaisen puistokonsertin. "Kiitos, tervetuloa ja kiva kun pääsitte paikalle", lausui kartanonherra Mika Lehto sivurakennuksen kuistilta kahden sadekuuron välissä.

Kamarimusiikkisarjan taiteellinen johtaja, oopperalaulaja Lilli Paasikivi paljasti puheessaan aikovansa uskaltautua "syviin rock-virtoihin" sellotaiteilija Perttu Kivilaakson kanssa. Konsertti, jossa esiintyy myös Mikko Sirén, pidetään Hollolan keskiaikaisessa kivikirkossa 3.7.2014.

Avajaisten suurin ilonaihe olivat taidenäyttelyt, jonka myyntipuolelle kuva- ja lasitaiteilija Riikka Latva-Somppi oli koonnut teoksia 17 suomalaiselta nykytaiteilijalta. Kesän klassikkotaiteilija on tällä kertaa Reidar Särestöniemi (1925-1981).

Vanhoista tuttavista tapasin muun muassa tapakouluttaja Kaarina Suonperän, joka ihasteli miesvieraiden kesähattuja. Itselläni ei sellaista kuitenkaan ollut, mihin Suonperä kommentoi: "mutta kukaan ei ole täydellinen".

Kaarina Suonperä, Juha Louhivuori ja Mari Kiviniemi kartanon pihalla.
Muusikko Jarkko Kiiski johtaa suunnittelemansa puistokonsertin lauantaina 9.8.2014.

Päärakennuksessa Mozartia ja Kreisleria soitti jousikvartetti Sibelius-Akatemiasta.
Emma Ainala ihastutti voimakkailla maalauksillaan.
Pekka Syrjälä teoksensa "Vitut" äärellä.
Petri Ala-Maunus ja Ilkka Luttinen Ala-Maunuksen vaikuttavien maisemien ääressä. Luttinen toi näyttelyyn Koiran ja Karhun.

Eräs kesän kiinnostavimmista taiteilijoista: HC Berg. Kirjaimet tuleva etunimistä Hans-Christian.
Kaarina Suonperä ihailee Reidar Särestöniemen taidetta. "Hän lähetti minulle kerran ämpärillisen punaisia neilikoita."
Glorian ex-päätoimittaja Riitta Lindegren kiitti päiväkirjan pitäjää radion Hienostelua-ohjelmasta.
Puistokujannetta kartanolle ja takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti