tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kesäseikkailu alkaa tuoksusta


Kevät Keisarillisessa puutarhassa Tokiossa.

Taas on se aika vuodesta, kun monen nuoren herran sisällä tuntuvat pääskyset lentelevän. Sydämen ärrykkeet ovat jo niin vahvoja, etteivät niihin bromi tai piimä auta - merituuli on avannut huokosesi, etkä kohta saa enää nukutuksikaan. On antauduttava auringolle ja aamukasteelle. Mutta miten olla varma siitä, että saat juuri Hänet seuraksesi kevään ensimmäiselle piknikille?

Taiteiden tuntemuksesi, vaatekaappisi ja keskustelutaitosi ovat tietysti kohdallaan. Olet hoidattanut pellavahoususi, etsinyt kaapista kukalliset taskuliinat ja tutustunut uusiin rosé-viineihin. Kaikki voisi olla täydellistä. Mutta ei. Olet unohtanut tärkeimmän. Tuoksun.

Onko hajuvetesi kiireessä lentokentältä ostettu kammotus? Pakattuna ihmisruumiin muotoiseen pulloon? Ei, ei, ja vielä kerran ei. Tuoksun valinnassa on mietittävä, minkälaisessa tuoksuympäristössä unelmiesi kohde on varttunut. Jos hän tuntee vetoa lentokenttähajuvesiin, jätä hänet suosiolla viettämään kesää kiinteistönvälittäjien kanssa. Saadaksesi kiinnostavaa seuraa, sinun kannattaa muistaa, että monet neitoset pitävät joistain samoista piirteistä, mitä heidän isällään on ollut. Vaikka he ehkä etsivät kesäseikkailua, on viltilläkin turvana lämmin käsivarsi ja kuuntelevat korvat. Ja tämä lienee totta myös niille herrasmiehille, jotka mieluummin etsivät seuraa toisista herrasmiehistä.

Mallia kannattaa katsoa 1980-luvulta, jolloin Walesin prinssi Charles sai hurmattua nuoren Dianan, Spencerin jaarlin, Althorpin varakreivin tyttären. Tapaamisissa Dianan kanssa Charlesilla on todennäköisesti ollut jotakin perinteikkään lontoolaisen parfymerian D. R. Harrisin valikoimasta. Ja mikä Dianalle niistä tuli mieleen? Oma aatelinen isäukko, saman tuoksumaailman kasvatti. Liikkeen nimen alkukirjaimet kuulostavat tohtorin titteliltä, mikä ei suosiota varmaankaan ole vähentänyt, mutta tosiasiassa ne tulevat perustajasuvun jäsenen Daniel Rotely Harrisin etukirjaimista.

D. R. Harrisin tuotteita on saatavilla helpoiten heidän nettikaupastaan isohkolla postikululla varustettuna. Muualta Euroopasta niitä saa huonosti. Milanossa kysyin kerran Harrisia tunnetussa tavaratalossa, johon myyjä sanoi, "Ai Dior?" Tyrmistyneenä kävelin pois. Berliinistä olen löytänyt vain Arlington Colognea, joka on tylsähkö peruskölninvesi. Suosikkini on Windsor, "Truly British Eau de Toilette" jota suuri Lontoon-tuntija, studio-ohjaaja John Ahlfors, minulle viimeksi ystävällisesti välitti. Kevyessä tuoksussa on sitruunaa, ruohoa (vetyveriä) ja mustapippuria.

Parfymeria valmistaa myös erinomaista sampoota, hiustenhoitoainetta, huulirasvaa ja Portugalin hiusvettä. D. R. Harrisilla on oikeus käyttää Prinssi Charlesin sulkia, ja vuodesta 2012 myös kuningattaren embleemiä.

Kun olet hoitanut itsesi näin hyvillä palsameilla, voit säästää rahaa hankkimalla hieman edullisemman rosé-viinin. Eikä mene kauaa, kun jo kuivatat pyykkisi kirsikkapuiden väliin solmitulla narulla. Hänen kesäasunnollaan.

Bloggauksessa mainitut tuotteet on ostettu omalla rahalla ja arviot perustuvat pitkäaikaiseen käyttöön.

D. R. Harrisin tuotteita.

7 kommenttia:

 1. http://instagram.com/p/YTV3aiph1W/ Tällainen tuli mieleeni, vaikka tässä ei kyllä mainita tuoksua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mielenkiintoinen sitaatti. Onneksi ei mainittu taitoa tanssia "kikapå'ta".

   Poista
 2. Tuoksustakin voi tunnistaa toisen ihmisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, joskus musiikkitoimituksen käytävällä haistaa heti onko pari kollegaa paikalla.

   Poista
 3. Janne hyvä, kiitos esiintymisestäsi Stradassa, se oli täyttä asiaa. Ja juuri tässä avauksessasi kirjoitat, ei mainostajan antamista, vaan omista ostoistasi. Sellaisen "kehumisen" hyväksyn mielelläni. Kun lisäksi tuotteiden pakkaukset eivät ole muuta kuin arkista arkisempia, niin ne jopa houkuttelevät. Olen täysin kyllästynyt kaikkeein elämäntapaesityksiin, joissa konstaillaan mitä isommin ilmein ja karmaisevin muodoin. Olen tullut allergiseksi kaikelle pintamuotoilulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! D. R. Harrisin putelit ovat klassisen tyylikkäitä, eivät kosiskelevia.

   Poista
 4. Dear Sir What a Wonderful Blog You share / THANK YOU

  VastaaPoista