perjantai 24. toukokuuta 2013

Tyylikkäät menovinkit viikonlopuksi


Helsingissä on tulevana viikonloppuna aikamoinen kuhina erilaisia kaupunkitapahtumia. Klassista tyyliä voi shoppailla Hagelstamin huutokaupassa lauantaina. Näytössä huomiota herättivät muutamat Helene Schjerfbeckin litografiat, joiden huutamista tosin kehottaisin harkitsemaan. Schjerfbeck-buumin johdosta niitä tulee liikkumaan markkinoilla enemmänkin ja hinnat saattavat laskea.

Suuremmalla nautinnolla katselin Santeri Salokiven maalausta Saint Cloudin puistosta ja Håkan Brunbergin Helsinki-näkymää, joka tosin luettelossa ei pääse lainkaan oikeuksiinsa. Mielenkiintoinen esine on Fredric Johan Fjäderin myöhäiskustavilainen peili, jolle Museovirasto on langettanut maastavientikiellon.


Antikisoiva guassimaalaus Fredric Johan Fjäderin peilissä.

Hyvien huutojen päätteeksi suosittelen ateriointia Lehtovaarassa, jossa sain viime viikonloppuna nauttia aivan erinomaista Calvadosta. Tähän mennessä olen pitänyt Boulardia hinta-laatu-suhteeltaan parhaana, mutta paha haastaja löytyi Domfrontais’n calvasta, johon käytetään omenoiden lisäksi päärynöitä! Tuoksu on härnäävä ja kruunaa keväisen herkkuaterian. Pyytäkää siis listan ulkopuolelta Calvados, Domfrontais, Domaine Pacory, ja viikonloppunne on onnellinen.Calvados Domfrontais Domaine Pacory.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti