torstai 25. huhtikuuta 2013

Ylistys Sibelius-Akatemian oopperalle

Kevät.

Kuulkaahan, tässä on nyt polvet hyytelönä, solmio unohtunut kotiin ja lintuset lentäneet kohta vuorokauden verran sisälläni. Jonkin verran menee vielä aikaa, ennen kuin palaudun eilisillan - mitä? - oopperakokemuksesta! Siis kiitos, Sibelius-Akatemian ooppera, upeasta Jean-Philippe Rameaun oopperasta Les Indes Galantes, ”Villiä rakkautta”, johon jo lauantaina pyrin, mutta tuntia ennen esitystä ei lippuja ollut enää laisinkaan jäljellä.

Eilen keskiviikkona lippu (24.4.2013) järjestyi. Kaksi esitystä on enää luvassa, ja se on aivan liian vähän. Uusikaa produktio vaikka syksyllä kun on taas tylsää. Tai esittäkää sitä Keski-Euroopassa. Luulen, että tämänkaltainen esitys saavuttaisi suosiota vaikka Berliinin Komische Operissa.

Eräs näytöksessä ollut mainitsi, että kyllähän tästä kuulsi läpi, että kyseessä oli oppilasproduktio. Se on kateellista puhetta. Tottakai se on oppilasproduktio, mutta juuri siksi niin upea ja kannatettava. Syötävän suloiset tanssijat olivat Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta, ja pitelemättömän, revittelevän koreografian oli tehnyt Sara Kaustinen, Kööpenhaminasta tänä kesänä valmistuva tanssija. Suosikkini olivat persialaiset kukat, jotka haluan itselleni pulloon. Diskoversio Rauhanpiipputanssista oli huikea.

Sibelius-Akatemian laulumusiikin opiskelijat toteuttivat hankalat soolonsa erinomaisesti, ja moni oli lavalla leijona, puuma tai tiikerikissa tilanteesta riippuen. Orkesteri soitti antaumuksella, tosin melko yksivärisesti.

Opiskelijoiden taustavoimina oli joukko kovan luokan ammattilaisia, kuten kapellimestari Anssi Mattila, konserttimestari Minna Kangas, laulun ja tekstin valmentajat Päivi Järviö ja Juha Karvonen sekä monet muut. Kirkkaimpana kaikista loistaa ohjaaja Ville Saukkonen, jolla on ilmiöimäinen kyky saada kohtauksiin jujua.

Jos olisin festivaalijohtaja, tarttuisin tähän.

5 kommenttia:

 1. Hauskaa, jos maistui!
  Päivi Järviö

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa että sopisi Topi Lehtipuun pirtaan Turun musiikkijuhlille! Koskinen taitaa häntä riittävästi tuntea vinkin esittämiseen...

  VastaaPoista
 3. Menisin Turkuun kuulemaan ja katsomaan. Varmasti!

  VastaaPoista
 4. Allekirjoitan tämän täysin. Sensaatio. Minäkään en ole vielä oikein toipunut, vaan Hébén lumous leijailee ylläni ja punahuulinen Amor tuntuu tanssivan näkökenttäni rajamailla.

  Ehdotan täten, että suomalaisesta barokkiosaamisesta tehdään uusi nokia ja Helsinkiin luodaan määritietoisesti Centre Mondial de la Musique Ancienne.

  Terveisin Eevi barokkinurkasta:
  https://www.facebook.com/pages/Eevin-barokkinurkka/591329834230057

  VastaaPoista
 5. Upea tämä Eevin barokkinurkka, kiitos vinkistä, vaikken Facebookin jäsenistöön kuulukaan!

  VastaaPoista