torstai 26. huhtikuuta 2012

Jordi Savall jäi varjoon Berliinissä


Berliinin Konzerthaus. Kuva: Jens Hübner.

Berliinissä on käynnissä vanhaan musiikkiin keskittyvä Zeitfenster-festivaali, joka tarjosi ensimmäisinä päivinä kiehtovaa kuultavaa: Jordi Savall Mare Nostrum -ohjelmansa kanssa ja flamencolaulaja Arcángel Accademia del piaceren solistina. Flamencoa ja barokkimusiikkia yhdistävässä konsertissa Konzerthausin suuri sali oli vain puolillaan yleisöä, mutta paikalle saapuneet olivat kuulemastaan sitäkin innostuneempia.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Kesän paras treffiviini on samppanja


Pol Roger: Cuvée Sir Winston Churchill 1999.

Kävin Helsingin Viiniexpossa etsimässä hyviä viinejä kesäjuhlia varten. Lämpimien päivien punaviiniksi sopii jäähdytettynä tarjoiltava Pinot noir ja piknikin kruunaa Eiswein. Treffiviiniksi paras valinta on samppanja.


torstai 19. huhtikuuta 2012

Kuvatervehdys viikonlopuksi


Terveiset Alhambrasta, jossa kukat alkavat olla kauneimmillaan. Arkkitehtuurin tärkeimmät ainekset täällä ovat valo ja vesi - ja kukat.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pitäisikö viimein aloittaa hevosharrastus?


Anders Sucksdorff Nevaksen kellotalossa.
Seinällä on taiteilija Ylva Holländerin maalaama muotokuva
Tara Peternellasta.

Oikealta herrasmieheltä pitäisi löytyä jalkinevarastosta ainakin yhdet käsintehdyt John Lobb -ratsastussaappaat. Noloa tunnustaa, että minulta ei löydy: en nimittäin osaa ratsastaa. Olen aina pelännyt isoja eläimiä. Kovaa vauhtia laukkaavat hevoset, lehmät ja biisonit ovat näky, joka saa minut kauhun valtaan. Halusin yrittää voittaa pelkoni, joten lähdin Sipooseen tapaamaan kansainvälistä kouluratsastustuomaria Anders Sucksdorffia.

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Visiitti ravintola Lehtovaarassa

Markku Veijalainen ja Ria Gustafsson
Lehtovaaran lasiterassilla.

Luokseni saapuu toukokuussa vieraita Brandenburgista, ja heille olisi tarjottava persoonallinen ateria jossakin helsinkiläisessä ravintolassa. Vieraani ovat kaiken kokeneita gourmandeja, joten ruokapaikalta vaaditaan paikallista omalaatuisuutta. Lähdin kokeilemaan töölöläistä ravintola Lehtovaaraa, jolla vaikuttaa olevan edellytykset hurmata kosmopoliittinen herkkusuu.