perjantai 16. marraskuuta 2012

Uuden ostaminen virkistää kaamoksen keskellä


Marraskuu.

Tilikirjastahan sen huomaa, kun talvi tulee. Vuoden pimein aika saa ainakin minut tuhlaamaan, törsäämään ja allekirjoittelemaan kuitteja mitä synnillisimmissä ostospaikoissa. Mutta mikäs sen mukavampaa kuin saada iltojen iloksi uutta haisteltavaa ja maisteltavaa, katseltavaa ja kokeiltavaa.


Sisustussuunnittelija Sari Karhu.

Pari viikkoa sitten kävin radio-ohjelmaa tekemässä Sisustus-Nallen liikkeessä. Sisustussunnittelija Sari Karhu tuli sen jälkeen kotikäynnille ja pani koko kodin uusiksi: saan uudet keittiön verhot jouluksi. Höyhentäytteiset tupsukkeelliset sisustustyynyt jäävät ensi kertaan, samoin kuin päiväpeitto ja makuuhuoneeseen ideoidut silkkiverhot.

Esimerkki verhoratkaisusta antiikkikotiin.

Pian verho-ostosten jälkeen kävin gemmologi Rauno Nuotion luona ihastelemassa erikoisia korumateriaaleja. Vaikutuksen tekivät kaiken maailman korallit, simpukat, hiukset ja meripihkat. Radio-ohjelmaa varten näyttelimme kamee-korun ostamisen, mutta tosiasiassa se jäi liikkeeseen, sillä eihän minulla nyt ihan kaikkeen varaa ole.

Tukholmassa vierailin taas Odengatanin antiikkiliikkeessä, josta löysin uudet (vanhat) kalvosinnapit. Hyvänen aika, miten ruotsinkieli on vanhassa emämaassa muuttunut! Myyjätär sanoi mielestäni ”Suomi voittaa Ruotsin taas joulukuussa”, mihin vastasin, etten seuraa urheilua. Tämä aiheutti hämmennyksen liikkeessä olleessa toisessa asiakkaassa. Myyjätär sanoi, että hän oli juuri lausunut mielipiteensä Suomen itsenäisyyspäivän juhlasta, joka on hänen mielestään paljon kiinnostavampi tapahtuma kuin Nobel-illallinen. Erikoinen maku, vaan ilmankos hinnoittelu onkin kaupassa kohdallaan.


Ostokset jatkuivat juomapuodissa, josta löysin baarikaappiin pullollisen skotlantilaista Hendrick’s giniä. Tätä suositteli cocktailmestari Niko Autti, jonka mielestä aiemmin suosimassani Bombay Sapphire -ginissä on turhan mieto maku, koska se tehdään jollain höyryttämistekniikalla. Windsorit juokoot Tanquerayta. Ohjelma Autin A21-baarista tulee ulos ensi viikolla, mutta sitä kannattaa odottaa, koska Autti sekoittaa siinä erinomaisen maistuvan Janne’s drinkin. Marskin ryypyt täytyy tänä jouluna unohtaa.

Cheers kaikille, ja tässä vielä linkit maan tyylikkäimpiin radio-ohjelmiin!

Gemmologi Rauno Nuotio.


Musiikit:
Luys Milan: Galliard nro 6. Jordi Savall, Andrew Lawrence-King, Sergi Casademunt, Eunice Brandao ja Lorenz Duftschmid.
Lutoslawski: Tanssipreludi nro 2 (Andantino). Martin Fröst, Benjamin Martin, Lucy Reeves, Brian Nixon, Richard Gleeson ja Richard Tognetti.
Mendelssohn: Sanaton laulu nro 45 C-duuri op. 102 nro 3. Alicia de Larrocha.
Ravel: Modéré pianotriosta a-molli. Thomas Schmidt, Suzanne Ornstein ja Clay Ruede.
Styne-Robin: Diamonds are a girl’s best friend. Marilyn Monroe.
Šostakovitš: Allegretto sinfoniasta nro 15 A-duuri. Chicagon sinfoniaorkesteri, joht. Georg Solti.


Verhotanko on tyylikäs vaihtoehto.
 
Hienostelua: Uusitaan kodin verhot.

Musiikit:
J.S.Bach: Courante ranskalaisesta sarjasta nro 2 c-molli. Mika Väyrynen.
Beethoven: Menuetti nro 4 Es-duuri. Tapiola Sinfonietta, joht. John Storgårds.
Linnala: Kesäyö. Laulu-Miehet, joht. Matti Hyökki.
Haydn: Allegro con spirito jousikvartetosta nro 78 B-duuri ”Auringonnousu”. Angeles-kvartetti.
Kasimir: Joddlarflickan. Alice Babs ja Leon Liljequistin orkesteri.
Mendelssohn: Allegro vivace sinfoniasta nro 4 A-duuri. Clevelandin orkesteri, joht. Christoph von Dohnanyi.

2 kommenttia:

  1. Oikeanlaisen verhokankaan löytäminen tuntuu olevan kiven takana täällä Suomessa. Onko missään liikettä, mistä saisi oikeasti laadukkaita (paksuja ja luonnonkuituisia) kankaita verhoihin? Terveisin, Lassi.

    VastaaPoista
  2. Hei, luulen että Sisustus-Nallesta kannattaa kysyä. Ja netistä tilaamalla löytää varmasti mitä vaan.
    T: Janne

    VastaaPoista