torstai 18. lokakuuta 2012

Luxembourg juhlii kuninkaallisia häitä


Kihlapari suurherttuaperheen ympäröimänä.
 Kuva: Jean-Claude Ernst / Luxpress.

Eilen iltapäivällä oli tylsä hetki - tai erittäin tylsä, niin tylsä että päädyin kuuntelemaan netistä Luxembourgin radiota. Koska vasta suunnittelen luxembourginkielen opintoja, erotin juuri ja juuri uutisten sekamelskasta tulevan viikonlopun kohokohdan: suurherttuan pojan häät. Herranen aika, meinasikin unohtua! En tosin ymmärrä, miksi uutisen taustalla soitettiin Bachin Brandenburgilaista konserttoa.

Luxembourg on maailman ainoa itsenäinen suurherttuakunta. Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Guillaume ja kreivitär Stéphanie de Lannoy vihitään siviilimenoin kaupungintalolla perjantaina iltapäivällä, mitä seuraa illallinen herttuapalatsissa. Lauantaina on katedraaliseremonian aika klo 11.00 Luxembourgin Notre Damessa.

Tilaisuuksissa on edustus Euroopan kuningashuoneista: Ruotsista hänen majesteettinsa kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria puolisoineen, Britanniasta Wessexin jaarli Edward puolisoineen sekä Bulgariasta tsaari Simeon II.

Suomen Yleisradio lähettää TV2-kanavallaan lauantaiaamuna ohjelman ”Hirveä Henri - Keksikauppias Henri päättää lyödä rahoiksi äidin leipomilla kekseillä”, mutta sillä ei ole tekemistä suurherttua Henrin tai häiden kanssa.

Tapahtumia voi seurata suorana nettilähetyksenä Luxembourgin yleisradion sivuilta, osoitteesta http://tele.rtl.lu/waatleeft/livestream/ tai sanomalehti L’Essentielin verkkosivuilta: www.lessentiel.lu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti