tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tämä kuvataiteilija pysäytti

Väkeä Laurence Egloffin näyttelynavajaisissa.

Rohkenen tällä kertaa tehdä merkinnän kuvataiteen alalta, sillä kohtasin taiteilijan, jonka töiden tekemän vaikutuksen jaan mielelläni. Laurence Egloff syntyi Pariisissa 1972 ja valmistui Ecole des Beaux Arts’sta 1999. Hän tekee maalauksissaan eräänlaiseja pastisseja maalaustaiteen merkkiteoksista.

Näyttelyn pääteos Kana (2012) on saanut innoitteensa Paolo Veronesen maalauksesta Le nozze di Cana, joka on esillä Pariisin Louvressa. Sen vieressä nähdään kolme pikkutaulua, joiden taustalla ovat Tintoretton Miracolo dello schiavo sekä Tiepolon Trionfo di Flora ja Danae. Egloffin trooppisesta värienkäytöstä syntyy makea kolmiulotteisuuden tuntu. Katse saa tehdä ihania harharetkiä paksujen siveltimenvetojen keskellä.
Vaikutteita saadakseen Egloff selaa vanhan taiteen katalogeja ja valitsee ne teokset, jotka häntä koskettavat. ”Pidän tilan, perspektiivin ja epätodellisuuden vaikutelmista”, hän sanoo. ”Valitsen teoksia, jotka herättävät minussa jotain.” Pelkkien klassikkojen varassa hän ei ole. Esillä on myös maalaus, joka on saanut vaikutteita lasten satuhahmosta Bob le Bricoleur (suomeksi ”Puuha-Pete”).


Laurence Egloff (vas.) keskustelee näyttelyvieraan kanssa.

Laurence Egloff on asunut Berliinissä vuodesta 2004. Teokset ovat esillä Berliinin Schwarz Contemporary -galleriassa 21.7.2012 asti (Sanderstrasse 28). Kanan hintapyyntö on 7600 euroa ja pienempien 720:stä eurosta ylöspäin. Galleristi Anne Schwarz kertoi avajaisia seuraavana päivänä, että osa teoksista oli jo myyty.


Taustalla teos Kana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti