keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Unelmien tanssi

Sekaan vaan!
Kuva: Suomen Kansallisbaletti / Sakari Viika.

Voiko unelma tulla todeksi? Voi. Tänään se tapahtui. Pääsin Kansallisoopperan päänäyttämölle tanssimaan Anna Sariolan kanssa. Siellä sitä vaan oltiin, hokkus pokkus! Yleisöäkään ei ollut liiaksi, sillä kyseessä oli perjantaina ja lauantaina esitettävän balettigaalan pääharjoitus. Hyvä niin, sillä tilanne veti minut niin jäykäksi, etten muistanut tangoaskelista ensimmäistäkään.

Paljastettakoon Kansallisbaletin 90-vuotisjuhlagaalasta sen verran, että ohjelmaan kuuluu Ohad Naharinin ”Minus 7”, jossa balettilaiset saapuvat yleisön joukkoon hakemaan itselleen partneria. Keskiviikon pääharjoituksessa satuin istumaan kolmannella rivillä, ja yhtäkkiä edessäni oli jotain hämmentävän kaunista: tanssija Anna Sariola tarjoamassa kättään. Siihen vaistoimaisesti tartuin, ja tie vei lavalle.

Aluksi tanssimme perinteisiä discoaskelia. Sitten ammattitanssijat riehaantuivat hurjiin liikkeisiin, joita en kyennyt seuraamaan (he muun muassa vääntelehtivät lähes makuullaan). Hurjimmassa kliimaksissa Sariola heittäytyi syliini - onneksi ymmärsin ottaa hänet vastaan. Miten kevyeltä hän tuntuikaan!

Kävimme jossain vaiheessa lavan etureunassa kumartamassa, mutta esitys ei suinkaan loppunut, vaan askelehdimme vielä piiriin. Käteni olivat jollakin tapaa väärin päin, mutta Sariola siirsi ne hellästi oikeille paikoille.

Sitten tuli tango - vai olisiko ollut foxtrot. Jalkani olivat pökkelöt ja pystyin vain tuijottamaan Sariolan silmiä, jotka kieltämättä olivat puoleensavetävät. Vielä hetki, ja hänen huuliltaan putosi käheällä äänellä sana ”kiitos” - meidän tavisten roolisuoritus oli ohi, ja oli palattava katsomoon.

Noista hetkistä jäänyt poltteleva tunne vaivaa mieltäni, joten on tehtävä tavallista pitempi iltakävely. Sen vaan sanon, että voi veljet!

Balettigaala nähdään TV1:ssä sunnuntaina 29.1.2012 klo 19.00. Juontajina Janne Koskinen ja Liisa Vihmanen.

Don Quijoteen on vielä matkaa.
Kuva: Suomen Kansallisbaletti / Sakari Viika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti