maanantai 14. marraskuuta 2011

Palautetta Hienostelua-ohjelmasta 3Professori Perssonin aterimet ja Tillanderin jalokivet ovat ihastuttaneet ja närkästyttäneet kuulijoita. Kiitoksia esittää munaharpun omistajan vaimo Espoosta, joka suosittaa tiimalasin käyttöä. Kritiikkiä tursuaa nimettömistä nettikeskusteluista: "Ohjelma toistaa itseään", kuuluu valitus.


”Hei, ja kiitos ohjelmastasi lauantaiaamujen iloksi! Menisiköhän kauttasi tämä kommentti prof. Perssonille koskien ohjelmassa esiteltyä ’hollantilaista munalusikkaa’? Prof. Perssonhan sanoi, ettei hän ole ihan varma lusikan käyttötarkoituksesta. Arvelen että se kuuluu ehdottomasti sellaisen perheen keittiöön, jossa halutaan aamiaismunia eri kypsyysasteisina: yksi tahtoo tarkalleen 3, toinen 4,5 ja kolmas jopa 6 minuuttia kiehuneen munan. Tällä lusikalla saadaan kukin muna täsmälleen oikeaan aikaan (jonka tiimalasi näyttää, ei kamala munakello) pois kattilasta ilman että vettä loiskutellaan liedelle. Tämän jälkeen sitten napsaistaan hattu pois munasaksilla ja syödään sopivasti muotoillulla lusikalla sopivan kokoisesta munakupista sopivasti suolahippusella maustettuna... Harmonisia aamiaishetkiä toivottaen munankäsittelyvälineitä (munanrei´itin, kolmet munasakset, munaharppu, valkuais-keltuaiserotin, muna-suolakuppi ja -lusikka...) harrastaneen miehen puoliso Espoosta.”

”Tyttäreni nauroi koko ajan. Hän olisi halunnut kuunnella muitakin jaksoja ja oli pettynyt, kun niitä ei Areenasta löytynyt.”

Kukin jakso on Areenassa vain viikon ajan. Tyttärellenne on opetettava vaivannäköä ohjelman seuraamiseksi.

”Hienostuneen elämän makuun pääsee kuuntelemalla radiota. Jos radio-ohjelma meni ohi, voi myös tutustua ohjelman hienostelevaan blogiin. Se on sivistävää luettavaa kaikille Fabergé-munien, sikarinpolton, Matti Klingen kirjojen ja ennen kaikkea kieli poskessa -snobismi-iloittelun ystäville.” - Aino Frilander, Nyt.fi

”Saisimmeko Hienostelua-sarjaan myös hintatiedot, kiitos!”

Joidenkin tuotteiden ostamiseksi on lainattava rahaa sukulaisilta.

”Pelkkää tekemistä tekemisen takia. Ei asiaa, ei tietoa tarpeeksi asioista.”

Menkää kirjastoon tai kansalaisopistoon.

”Ohjelma tosiaan toistaa itseään. Vitsikkäiksi tarkoitetut katkelmat toimittajan omasta työympäristöstä eivät palvele yleisöä, siis sitä joukkoa, jota varten YLE on olemassa.”

Katkelmat eivät kuvasta omaa työympäristöäni, ne ovat keksittyjä. Luojan kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti