maanantai 31. lokakuuta 2011

Palautetta Hienostelua-ohjelmasta 2Hyvänen aika! YLE Radio 1:n Hienostelua-ohjelma kirvoittaa niin paljon palautetta, että jatko-osa edelliseen kirjoitukseen on jo julkaistava. Kiitos kaikille ylösrakentavista viesteistä! Pyrin vastaamaan jokaiseen.


”Nyt sitten verorahoilla mainostetaan tupakanpolttoa radiossa! Mitä seuraavaksi, ydinpommin teko-ohjeet varmaan! Oikeasti, olipa hauska. Hyvä Janne! Ohjelmassa kivaa on se että asiaa yhtään tuntematon oppii paljon ilman että homma on Koulutelevisiota.” - Riikka Suominen.

Kiitos viestistä!

”Bonsoir! Laitan muistaessani kiitokseni kerrassaan hykerryttävän hienostelevasti hauskasta Sikarimatkasta. Tolstoin suku, tarina, päivälliset ja mielikuvat ynnä Olli Alhon täydellinen heittäytyminen menneeseen (siis ehkä?) maalasi herkullisia kuvia. Musiikki jatkoi oivallisesti tunnetiloja. Siis bolshoe spasiiba, dasvidanja ja kiitos!” - Sirkka Halonen.

Eipä kestä, mukava kuulla!

Olen kuullut tätä yhden jakson lähes kokonaan ja toisen ehkä puoliksi. Tietty ironia on aina virkistävää, joten sikäli kyllä... Vaan tällä strategialla ei pötkitä kovin pitkälle: ohjelma alkaa väistämättä toistamaan itseään. Sikäli kyse on sesonkituotteesta. Ei ole pointtia toivotella tälle pitkää ikää. Olennaista on, että tämäkin ohjelma vie tilaa musiikilta: koko aamupäivän mittaista puheputkea ei enää katkaise kuin pari musiikkinäytettä juuri tässä klo 10-11 ohjelmassa.” - Nimimerkki k-meleon Radio1:n keskustelupalstalla.

Kiitos viestistä! Toivottavasti löydätte ohjelman lähetysaikana jotain mieluisempaa kuunneltavaa: esimerkiksi Ylen Klassisessa soi klassinen musiikki vuorokauden ympäri. Olen ajatellut, että Hienostelua voisi jatkua noin kolmen vuoden ajan, minkä jälkeen voisi katsoa, onko syytä jatkaa. Toisteisuutta olen ohjelmaan tavoitellutkin, sillä olen perinteiden ystävä. Monet lauantaiaamuni sujuvat aina samalla kaavalla.

”Onko Hienostelua jotain ironiaa, vai mitä? En ymmärrä. Onko se vitsi?” - Nimetön.

Ohjelmassa on vitsejä, mutta ei varsinaisesti ironiaa. Esimiehen kanssa käydyt keskustelut ovat käsikirjoitettua fiktiota, mutta niiden aiheet totta. Esimerkiksi viime ohjelmassa esimieheni kertoi koruista, joita jotkut tekevät jätteistä ja kuumaliimasta. Tällainen harrastus  on oikeasti olemassa.

”Katson olevani tavallinen suomalainen ja olen kuunnellut radiota jo Markus-sedästä lähtien. Olen kuunnellut lähes kaikki ohjelmat. Nykyisin päivisin on mahdollista kuunnella. Sanoisin vain, että olen kauan odottanut tämän tyyppistä ohjelmaa. Yli 20-vuotta on kulunut, eli pelkkää bravoota voin sanoa tästä ohjelmasta. Yksi pieni huomautus tai… Tarvitseeko tämän esimiesnaisen niin monin tavoin moittia Janne Koskista? Mutta ehkä se kuuluu ohjelman luonteeseen ja se ehkä tasapainottaa ohjelmaa, ettei mene niin kehumiseksi. Tämä ohjelma, kaikkien hyvien ohjelmien joukossa, on piste iin päälle. Olen monia kertoja, että jotain palautetta annan, mutta nyt vasta rohkenin. Ohjelma on tasaisesta alusta… niin ohjelma on vain noussut koko ajan. Tämän päivän ohjelma ensin hieman hätkähdytti, mutta tämä ohjelma on niin monitasoinen. Tämänpäiväinen ohjelma nosti ohjelman tasoa runsaasti. Oikein hyvää jatkoa työryhmälle ja kiitokset ja toivomme, että tämmöisistä hyvistä ohjelmista voimme nauttia jatkossakin.” - Nimetön.

Kiitos viestistä! Erityisen ilahtunut olen, että ohjelman monitasoisuus viehättää.

”Hei! Olen 17-vuotias kuuntelija ja kuuntelen päivittäin Ylen Ykköstä. […] Janne Koskisen Hienostelua-ohjelmassa keskustelut on toteutettu hienosti ja välissä on laadukasta musiikkia.” - Nimetön.

Kiitos viestistä! Käytän paljon aikaa musiikkien valitsemiseen.

”Kolmen Hienostelua-ohjelman jäkeen alan vakuuttua ideasta. Aluksi kieltämättä ihmettelin, onko toimittajan tyylitaju pettänyt. Eikö hän tosiaankaan muista suomen mokka-sanaa? Nyt tajuan, että oma tyylitajuni petti, koska tämmöistä ohjelmatyyppiä en ole ennen kuullut. Hauska idea. Janne Koskisen puhetavasta välittyy hyvin snobbailu mutta toisaalta myös kömpelyys. Jännä seurata, minkälaisia kohteita Koskinen löytää. Musiikki on tietysti upeaa, ja sehän on sivuilla esiteltykin. Sen sijaan olen jäänyt kaipaamaan vanhojen nauhoitteiden esittelyä. Ketkä ovat äänessä? Kiitos siis vihdoinkin uudenlaisesta ohjelmasta! Voi kestää aikansa, ennen kuin kuulijat tottuvat siihen, joten älkää vain luovuttako liian nopeasti!” - Tuula Uusi-Hallila Radio 1:n Keskustelupalstalla.

Kiitos rohkaisusta! Arkistokatkelmien tiedot on nyt toimitettu kuuluttajalle, joka sanoo ne ohjelman päätyttyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti