torstai 13. lokakuuta 2011

Metro-lehti ja Helsingin Sanomat keskiluokan asialla

Olipa valaisevaa lukea aamulla raitiovaunussa lehdestä, minkälaisia vaikeuksia taksin penkille pakotetut ihmiset kohtaavat. Tämän päivän (13.10.2011) Metro-lehti ja Helsingin Sanomat tekevät uutteraa journalismia selvittäessään taksilla ajelun hankaluuksia.

Metro-lehden pontimena on ollut kansanedustaja Jan Vapaavuoren ikävä maanantaiaamu, jolloin satoi, taksia piti odottaa 40 minuuttia ja taksinkuljettaja käytti navigaattoria saadakseen tietää, missä Eduskuntatalo sijaitsee.

Jan Vapaavuoren blogikirjoitus, jossa hän moitiskelee navigaattoriin turvautunutta kuskia, on mittasuhteiltaan oikeankokoinen ja ymmärrettävä purkaus sateisena maanantaipäivänä.

Taksikysymys saa koomiset ulottuvuudet, kun Metro-lehti tekee Vapaavuoren maanantaiaamusta etusivun ykkösjutun ja haastattelee tapahtuneesta taksitarkastajaa. Tarkastajan mukaan kuljettajien pitää tietää ainakin suurlähetystöjen sijainti. Tämä tieto varmasti lämmittää Metro-lehteä selailevaa lähijunan matkustajaa.

Hyvä Jan Vapaavuori, olen pahoillani että taksinkuljettajat eivät tunne työpaikkanne sijaintia. Olisiko niin, että kansanedustajat ovat viime vuosina käyttäneet niin vähän taksia, että parlamentin sijainti on kuljettajilta jo unohtunut? Itsekin hämmästelin kerran, kun eräs taksinkuljettaja vei minut jalokiviostoksille Annette Tillanderin myymälään, vaikka oli selvästi sanonut haluavani Alexander Tillanderille.

Käytän taksia ainoastaan pakon edessä ja maaseudulla. Kaupungeissa on viehättävää edetä jalan, sukeltaa maanalaisen asemalle tai ihailla maisemia raitiotievaunusta. Ovatko nämä kulkumuodot teille lainkaan tuttuja? Ehkä tarvittaessa voisitte palkata oman autonkuljettajan? Kyllä, heille pitää maksaa kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti