maanantai 31. lokakuuta 2011

Hienostelua 9: Ostetaan nimipäivälahjoja naiselle


Jalokiviasiantuntija Ilse Gröndahl-Ahlqvist
suosittelee safiirisormusta lahjaksi tyttöystävälle.

Vierailin hiljattain helsinkiläisessä Alexander Tillander -myymälässä antiikki- ja vintage-korujen näyttelyssä. Näyttelyn harvinaisuuksiin lukeutui huikean kaunis Fabergé-kynä, jossa on Fabergélle tyypillinen aprikoosin värinen Guilloché-emaloitu tuppi. Kullasta valmistetun kuoren sisältä löytyy graffiti-kynä. Esine on peräisin Pietarista 1900-luvun alusta.


Kynää esitteli Radio1:n Hienostelua-ohjelmalle liikkeen toimitusjohtaja, gemmologi GG Ilse Gröndahl-Ahlqvist, joka on kansainvälisesti arvostettu jalokivien ja korujen asiantuntija.

Minkälaisia trendejä vintage-koruissa nyt on?

”Tällä hetkellä maailmalla ollaan kiinnostuneita värillisistä jalokivistä: smaragdeista, rubiineista ja safiireista - ja erittäin hyvälaatuisista. Niistä yhdistettynä raikkaasti valkokultaan tai platinaan värittömien timanttien kanssa.”

Mitä suosittelette nimipäivälahjaksi naiselle?

”Tässä on esimerkiksi vaaleanpunainen safiirisormus, jossa on hyvin lempeä ja herkkä väri. Tätä voisi ajatella tyttöystävälle pienenä vihjeenä. Ympärille on istutettu briljanttihiontaisia timantteja korostamaan vaaleanpunaista sävyä.”

”Koruja ei voi koskaan olla naisella liikaa, joten meillä olisi myös korvakorut, jotka eivät vielä vihjaile liikaa tulevasta. Näissä on ranskalaiset platinaan istutetut vanhahiontaiset timantit. Hiontaa kutsutaan nimellä Old European Cut. Se on modernin briljantin esiaste. Viisteet ovat samat kuin modernissa briljantissa, mutta ne on hiukan eri suhteilla tehty.”

Onko jalokivien väreillä joku viesti?

”Kyllähän punaisesta puhutaan, että se on rakkauden väri.”


Punasävyiset antiikki- ja vintage-korut viestivät rakkaudesta.

Hienostelua YLE Radio 1:ssä tiistaina 1.11.2011 klo 10.00.

Musiikit:
El Amor yo no savia. Hesperion XXI, joht. Jordi Savall.
Mendelssohn: Scherzo (Allegro di molto) jousikvartetosta nro 4 e-molli. Emerson-kvartetti.
Chopin: Valssi nro 5 As-duuri. Jevgeni Kisin, piano.
Schumann: Appassionata (Mit leidenschaftlichem Ausdruck) viulusonaatista nro 1 a-molli. Jennifer Koh, viulu, ja Reiko Uchida, piano.
Armando Trovaioli: Arrivederci Roma.
Ravel: La Valse. Rotterdamin filharmoninen orkesteri, joht. Yannick Nezet-Seguin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti