sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Hienostelua 8: Miten salata sikarinpoltto naisystävältä?

Professori Olli Alho opastaa kuuntelijat sikarien pariin.

Seuraavassa Hienostelua-ohjelmassa professori Olli Alho kertoo, miten kannattaa toimia, kun kylässä tarjotaan sikareita. Alho antaa myös opastusta leikkurin ja sytyttimen käyttöön.


Olli Alhon mukaan sikarilla on monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä läheisen kumppanin. ”Kyllä se ennen pitkää käy ilmi kenelle tahansa, että mies tykkää sikareista. Sen tuoksu tarttuu herkästi vaatteisiin. Harvat enää käyttävät smokingia, eli smokkia, eli tupakkatakkia. Tuoksu seuraa miehen mukana ja monet pitävät sitä attraktiivisena asiana. Mutta eivät tietysti kaikki.”

Miten salata sikarinpoltto naisystävältään?

”Luulen että siihen ei ole mitään luotettavaa keinoa.Voisi sanoa, ettei sellaiseen tilanteeseen pidä päätyäkään, että joutuisi tätä pahetta salaamaan. Kaikki paheet pitää paljastaa. Silloin suhde on kypsä joko päätettäväksi tai jatkettavaksi.”

”Ylimalkaan tällaisen harrastuksen salaamisessa on sama kuin ihmissuhteen salaamisessa. Jos suhde on sellainen, että se pitää salata, niin pitää vakavasti harkita, kannattaako sellaista suhdetta jatkaa. Paheen ylläpitäminen käy rasittavaksi pitkän päälle, jos ei voi kertoa, että sitä harrastaa. Kannattaa tietysti valita hetket ja paikat, milloin sytyttää. Kyllä paheen harjoittaja aina paikkansa löytää.”

Entä miten toimia 8-vuotiaan kummilapsen kanssa? Hänelle pitäisi opettaa, ettei saa tupakoida, mutta miten salata oma sikarinpoltto häneltä?

”Polta silloin kun kummilapsi ei ole läsnä.”

Ohjelman aikana Olli Alho polttelee suurehkoa sikaria, joka on peräisin Dominikaanisesta tasavallasta, luotettavalta ja kuuluisalta tuottajalta Arturo Fuentelta.

Miedonpuoleinen sikari on tyyliltään kirjallinen, sillä se kuuluu Fuenten Hemingway-sarjaan. Se sopii päiväsaikaan poltettavaksi, kun ei haluta kovin voimakasta sikarielämystä.

”Minusta tämän sikarin aromi tuntuu hyvin miellyttävältä. Se on erittäin herkullinen ja vähän kukkeakin”, Alho luonnehtii.

Hienostelua-ohjelma YLE Radio 1:ssä tiistaina 25.10.2011 klo 10.00 ja lauantaina 29.10.2011 klo 9.05.

Musiikit:

Grieg: Preludi (Allegro vivace) sarjasta Holbergin ajoilta. Orpheus-kamariorkesteri.
Mahler: Reiniläislegenda. Christian Gerhaher, baritoni, ja Gerold Huber, piano.
Kokkonen: Bagatelli nro 1. Eero Heinonen.
Boccherini: Allegro e con spirito jousikvintetosta E-duuri. Smithsonian Chamber Players.
Pineiro: Me arrepiento. Ignacio Pineiro ja Septeto Nacional.
Schubert: Allegro vivace sinfoniasta C-duuri ”Suuri”. Chicagon sinfoniaorkesteri, joht. James Levine.

1 kommentti:

  1. Sattuipa löytymään oiva tutori. Sen verran voisi Alhoa tarkentaa, ettei ne kaikki kuubalaiset sikarit ole Havannasta vaan kyllä ne lehdet muualla maassa kasvaa. sikareissa on sama juttu kuin viineissä: terroir eli kasvuympäristö vaikuttaa makuun, samoin lehtien iätys monen muun seikan ohella. Muutoin hyvä aloittelevan siksrimiehen perehdytys Ollilta.

    VastaaPoista