maanantai 10. lokakuuta 2011

Hienostelua 6: Ostetaan kristallikruunuja syksyn pimeyttä torjumaan

Marja Saarikoski myymälässään kristallikruunujen keskellä.

Paras lääke syyspimeyttä vastaan on uusi kristallikruunu. Helsingin Annankadulta löytyy Marja Saarikosken myymälä, joka on erikoistunut italialaisiin ja ranskalaisiin antiikkikruunuihin. Kun syysaamuna sytyttää oman kaunottarensa, voi hyvinkin ehtiä työpaikalle ennen lounasajan päättymistä.

Löysin Saarikosken myymälästä kolme sopivaa kruunua: Kirjastoon tulee kahdeksanlamppuinen muranolaiskruunu, jossa on meripihkan värisiä omenoita ja vihreitä pisara-aiheita. 1950-luvulta peräisin oleva venetsialaiskaunotar herätti ihastusta Helsingin Salonki-messuilla.

Aamiaishuoneeseen sopii ranskalainen kokoonpantava teatterikruunu, johon on lisätty sähköt 1880-luvulla. Salin kattoon kohoaa 24-haarainen monacolainen kaasukruunu, jossa on alkuperäiset sulkimet.

Marja Saarikoski kutsuu kristallikruunujaan pronominilla "hän". Kruunuja löytyy mademoiselle-, madame- ja monsieur-tyyppisiä - kullekin makunsa mukaan.

Kuuntele ohjelma kristallikruunuista YLE Radio 1:ssä tiistaina 11.10.2011 klo 10.00 ja uusintana lauantaina 15.10.2011 klo 9.05.

Musiikit:

Telemann: Myrskyisä Aiolos sarjasta C-duuri ”Hampurin vuoksi ja luode”. New London Consort, joht. Philip Pickett.
Crusell: Finaali (Allegro) klarinettikvartetosta nro 3 D-duuri. Kari Kriikku ja Avanti!-kvartetti.
Soler: Sonaatti nro 84 D-duuri. Anna-Maaria Oramo.
Brahms: Vivace non troppo konsertosta viululle, sellolle ja orkesterille a-molli op.102. Renaud ja Gautier Capuçon sekä Mahler-nuoriso-orkesteri, joht. Myung-Whun Chung.
Charles Aznavour: Lisboa.
Verdi: Juhlamarssi oopperasta Aida. Chicagon sinfoniaorkesteri ja -kuoro, joht. Georg Solti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti