tiistai 13. syyskuuta 2011

Täydellinen syystuoksu sisältää sitrusta

Kun syyssade piiskaa kotikaupungin mukulakivikatuja, on hyvä piristää aamupäiviä sitruksen aromia sisältävällä partavedellä. Hyvä limetintuoksu karkottaa synkeät ajatukset Catanian aurinkoisille rinteille, joilla sitruunan sadonkorjuu voi tapahtua jopa 10 kertaa vuodessa, ja jossa yhdeltä hehtaarilta voidaan saada 200-300 kaunista hedelmää.


Oma ongelmani sitruksentuoksun etsinnässä oli se, että satuin olemaan Berliinissä. Kaupunki, jossa herkkuruokana syödään Wurstia ”ketchupin” kanssa, ei kuulosta oikealta paikalta laatuhajusteiden etsintään. Tuttavani suosituksesta lähdin kuitenkin Krausnickstrasselle parfymeriaan, jonka nimi, ”Different scent”, herätti inhoa.

Mitä vielä! Eleganttia saksankieltä puhuva omistaja tunsi alansa. Aluksi hän esitteli pariisilaisen Annick Goutalin luomuksen ”Les Nuits d’Hadrian”. Sitrus, Välimeren yrtit, tähtitaivas ja muistuma auringonpaahteisesta päivästä olivat melkeinpä syntinen yhdistelmä. Mukana on sypressin, vaniljan ja kaskelotin suolistosta saatavan ambraöljyn aromeja.

Toinen vaihtoehto oli Yuzu Foun japanilaista sitrushedelmää sisältävä luksustuoksu. Yuzu-hedelmä, kumkvatti, minttu, pomeranssi, vihreä bambu ja neroliöljy olivat sekoittaa pään.

Tuoksun hälvettyä tulin järkiini. Syksy on monelle herrasmiehelle myös työnteon aikaa, eivätkä käytettävät tuoksut saa olla sellaisia, että ne sekoittavat oman ja rakastetun pään. Pyysin katsottavaksi englantilaisia tuotteita.

Sateen ja huonon ruoan maasta löytyy klassisia partavesiä, jotka mahdollistavat keskittymisen myös konttoriasioihin. Lopullinen valinta olikin neljän pullon pakkaus lontoolaisen Geo F. Trumperin tuoksuja. Trumper on perinteinen lontoolainen parturiliike, jolla on rauhallinen myymälä Curzon Streetillä. Oikea valinta työn ja vapaa-ajan rientoihin on ”Marlborough”, joka koostuu maltillisesti seetripuusta, pomeranssista ja laventelista.

Veljet, töihin siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti