lauantai 10. syyskuuta 2011

Maailman suurin klassisen musiikin festivaali

BBC Proms -festivaali ja sen järjestelyt herättävät kunnioitusta. Kahdeksan viikkoa kestävällä festivaalilla on tänä vuonna kuultu 74 konserttia Royal Albert Hallissa ja 12 Cadogan Hallissa. Esiintyjinä ovat olleet muiden muassa Martha Argerich, Angela Hewitt, Stephen Hough, Nigel Kennedy, Yo-Yo Ma, Anne-Sophie Mutter, Viktoria Mullova ja Maria Joao Pires. Kantaesityksiä on ollut 12 ja yleisömäärä tehnyt uuden ennätyksen.
Halvimpien lippujen hinnat pyritään pitämään matalalla: edelleen voi viidellä punnalla tai jopa sitä halvemmalla päästä konserttiin. Tämän varmistamiseksi joka ilta peräti 1100 lippua myydään vasta ovella.

Tapasin Royal Albert Hallin edustalle leiriytyneitä ihmisiä, jotka olivat tulleet paikalle jo edellisenä iltana puoli yhdeltätoista. Jono oli sen jälkeen kasvanut pitkäksi kiemurtelevaksi kokoelmaksi ihmisiä telttatuoleineen ja termoksineen.

”Last Night of the Proms” televisioidaan ja radioidaan suorana lähetyksenä BBC:n kanavilla. Käsiin saamastani BBCn ohjelmaraamatusta selviää jopa kiinalaispianisti Lang Langin auton parkkipaikan numero. Kameroita televisioinnissa on käytössä 16.

Jonon ensimmäiset olivat tulleet paikalle jo edellisenä iltana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti