lauantai 10. syyskuuta 2011

Lontoossa BBCn vieraana

Hyvät lukijat,

parhaat terveiset Lontoosta, jossa olen vierailemassa maailman suurimmalla klassisen musiikin festivaalilla, BBC Promeilla. Kahdeksan viikkoa kestävä festivaali huipentuu tänä iltana perinteiseen päätösiltaan, ”Last Night of the Proms”, jonka selostan suorassa lähetyksessä YLE Radio 1:ssä.

Eilen perjantaina pääsin vierailemaan BBC:n perinteikkäässä keskuspaikassa Langham Placella, josta annoin kahdeksan minuutin suoran raportin Suomeen. Haastateltavana oli festivaalijohtaja Roger Wright, joka vaikutti hyvin sympaattiselta. BBC:n talo on valmistunut vuonna 1932, ja siellä ovat monet legendaariset radio-ohjelmat, kuten ”Desert Island Discs” ja ”Women’s Hour”, saaneet alkunsa. Ovista ovat kulkeneet niin kuningatar Elisabeth kuin Winston Churchill.


BBC Proms -festivaalin johtaja Roger Wright YLEn haastattelussa.

Sain käyttööni pienen itsekäyttöisen radiostudion West Housesta. Tilat olivat hyvin pienet, mutta modernit. Ystävällinen äänitarkkailija esitteli studion ja otti isdn-yhteyden Suomeen. Tarkkailija vastasi useamman studion tekniikasta, joten itse lähetyksen hoidin itse.
Lauantaiaamu alkoi kenraaliharjoituksella konserttisalissa Royal Albert Hallissa. Ulkomaisia journalisteja on paikalla Yhdysvalloista, Belgiasta ja Suomesta. Wright kierteli harjoituksissa isällisesti (hieman kuin pienen kreikkalaisen ravintolan omistaja) ja tuli tervehtimään vierailijoita. Hänen mukanaan kulkee kaksi sihteeriä kuin varjot.

Harjoituksissa teokset soivat komeasti ja järjestelyt vaikuttivat loppuun saakka hiotuilta. Illasta tulee varmasti antoisa.

Näkymä selostajanaitiosta.

Last Night of the Proms Yle Radio 1:ssä lauantaina 10.9.2011 klo 21.25-24.50.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti